pentapostagma-sprite
Κοινωνία

Τρία κρούσματα στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στη Μυρσίνη

Στην περιοχή έχει σπεύσει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετά τα τρία κρούσματα σε άτομα του προσωπικού στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στη Μυρσίνη του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ιχνηλάτησης και διενέργειας τεστ σε προσωπικό και φιλοξενούμενους στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στη Μυρσίνη, μετά την ανίχνευση κρουσμάτων κορονοϊού. 

Στη δομή διαμένουν 303 άτομα εκ των οποίων 297 Σύριοι και έξι Αφγανοί, 72 άντρες, 66 γυναίκες και 165 παιδιά.

Σύμφωνα με το Ilialive.gr, τα άτομα που διαπιστώθηκε ότι έχουν μολυνθεί μένουν μόνιμα στην Πάτρα και ένας από αυτούς είχε ταξιδέψει σύμφωνα με πληροφορίες στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Γαλλία, κατά τη διάρκεια της άδειάς του. Επιστρέφοντας τη Δευτέρα παρουσίασε πυρετό. 

Στη δομή μετέβη οδικώς στο ίδιο όχημα με τον δεύτερο συνάδελφο που παρουσίασε θετικό δείγμα στο τέστ, ενώ και ο γιατρός που τους εξέτασε εμφανίστηκε θετικός παρά τα μέτρα προφύλαξης που ο ίδιος λαμβάνει. Οι δύο τελευταίοι δεν παρουσιάζουν συμπτώματα.

Ο διοικητής της Δομής και πρώην δήμαρχος Ανδραβίδας - Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ κινήθηκε άμεσα μόλις έγινε αντιληπτό πως υπάρχει ύποπτο κρούσμα και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έλαβε δείγματα τα οποία στον πρώτο έλεγχο έχουν βγει θετικά.

Το κέντρο έχει απομονωθεί προληπτικά, ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιάννη Λέντζα, «… η κατάσταση δεν είναι ανησυχητική, αλλά ο Δήμος βρίσκεται σε ετοιμότητα, όπως άλλωστε συμβαίνει από την πρώτη στιγμή της πανδημίας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news