pentapostagma-sprite
Κοινωνία

Συναγερμός στην Κάρπαθο: Συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών του 74χρονου Ελληνοαμερικανού

Σε τέσσερα ανέρχονται τα συνολικά κρούσματα της πανδημίας του κορονοϊού στο νησί της Καρπάθου. Συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών του 74χρονου Ελληνοαμερικανού.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Κάρπαθο, μετά τον εντοπισμό ακόμη δύο κρουσμάτων κορονοϊού -επαφών του ηλικιωμένου Ελληνοαμερικανού, ο οποίος είχε διαγνωσθεί θετικός στην COVID-19.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα rodiaki.gr, τα δύο νέα περιστατικά εντοπίστηκαν στην περιοχή Σποά, χάρη στη διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του 74χρονου. 

Θετική στον ιό έχει διαγνωσθεί και η σύζυγος του Ελληνοαμερικανού, γεγονός το οποίο αυξάνεται τον συνολικό αριθμό των τοπικών περιστατικών σε τέσσερα.

Κλιμάκια της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο χωριό, το οποίο παραμένει αποκλεισμένο.

Πάντως, η κατάσταση φαίνεται ότι παραμένει υπό έλεγχο, με τις αρμόδιες αρχές να εφαρμόζουν τα αναγκαία πρωτόκολλα.

Η διαδικασία της ινχηλάτησης θα συνεχιστεί, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένονται τα αποτελέσματα κι άλλων τεστ.

Πώς ήρθε στην Ελλάδα ο 74χρονος


Ο ηλικιωμένος είχε φθάσει στο νησί των Δωδεκανήσων πριν από 10 ημέρες, μέσω πτήσης transit, καθώς οι απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ παραμένουν υπό απαγόρευση.

Κατά την άφιξή του στην Ελλάδα, υποβλήθηκε κανονικά σε τεστ, το αποτέλεσμα του οποίου ήταν αρνητικό. Έτσι, ο 74χρονος μετέβη στην Κάρπαθο, όπου διέμεινε σ’ ένα χωριό, κατοίκων περίπου 150 ατόμων.

Πριν λίγες ημέρες, ωστόσο, ένιωσε αδιαθεσία και ανέβασε πυρετό, με αποτέλεσμα να διακομιστεί σε νοσοκομείο της Κρήτης. Εκεί οι θεράποντες ιατροί διαπίστωσαν ότι ο 74χρονος ήταν θετικός στην COVID-19.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), καθώς ο ηλικιωμένος είχε έρθει σε επαφή με αρκετούς συγγενείς του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news