Βαγγέλης Μπαταρλής
Κοινωνία

Αστυνομικός που έσωσε γυναίκα από πνιγμό: «Έκανα το καθήκον μου»

 

Ο νεαρός αστυνομικός της Άμεσης Δράσης με κίνδυνο τη ζωή του βούτηξε στη θάλασσα για να σώσει νεαρή γυναίκα που πνίγονταν. Όλα έγιναν το απόγευμα της Κυριακής στην παραλία του Αλίμου. Περαστικοί που έκαναν βόλτα στο πλακόστρωτο άκουσαν τις φωνές της γυναίκας που παρασύρονταν από τα ρεύματα και φώναζε «πνίγομαι, βοήθεια».

του Κώστα Ασημακόπουλου

Σύμφωνα με το ethnos.gr, οι περαστικοί τηλεφώνησαν στο 100 και στο Λιμενικό και ένα πλήρωμα της Άμεσης Δράσης έφτασε άμεσα στο σημείο. Ο νεαρός αστυνομικός Βαγγέλης Μπαταρλής χωρίς δεύτερη σκέψη έβγαλε την εξάρτηση και τον εξοπλισμό του, έβγαλε τα ρούχα του και βούτηξε στη θάλασσα υπό το βλέμμα του συνεργάτη του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κολύμπησε 200 μέτρα

Όπως φαίνεται και στο βίντεο κολύμπησε περίπου 200 μέτρα μέχρι να προσεγγίσει τη νεαρή γυναίκα η οποία μόλις που κρατούσε τις αισθήσεις της. Ο Μπαταρλής την έπιασε από τη μέση και σιγά σιγά την έβγαλε στην ακτή όπου πλήθος κόσμου παρακολουθούσε την επιχείρηση διάσωσης με κομμένη την ανάσα. Στο μεταξύ είχε φτάσει και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όπου παρέλαβε την κοπέλα αλλά και τον αστυνομικό ο οποίος έφερε εκχυμώσεις στο λαιμό και στην πλάτη από την προσπάθεια του θύματος να κρατηθεί στην επιφάνεια. Και οι δύο νοσηλεύονται εκτός κινδύνου. Ο Βαγγέλης Κατερλής κατάγεται από την Αλεξανδρούπολη και μάλιστα το προηγούμενο διάστημα υπηρέτησε στον Έβρο λόγω των έκτακτων μέτρων που λήφθηκαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

«Χωρίς δεύτερη σκέψη έπεσα στο νερό»

«Κατά την απογευματινή βάρδια την Κυριακή 31 Μαΐου λάβαμε το σήμα από το Κέντρο Άμεσης Δράσης για γυναίκα που ζητούσε βοήθεια εντός της θαλάσσης. Οι κλήσεις είχαν γίνει από περαστικούς στο 100. Ανέφεραν για μία γυναίκα που ζητούσε βοήθεια στη θάλασσα περίπου στα 200 μέτρα από την ακτή. Η μεγάλη απόσταση ήταν και ο λόγος που δεν επενέβη κάποιος περαστικός. Φτάσαμε στο σημείο όπου υπήρχε πλήθος κόσμου. Χωρίς δεύτερη σκέψη έβγαλα την εξάρτηση μου και έπεσα στο νερό για να προλάβω τα χειρότερα», είπε αρχικά ο Βαγγέλης Κατερής.

Η στιγμή που πέφτει στο νερό και κολυμπάει:

https://youtu.be/3ssthdOKEZI

Ήταν καταβεβλήμενη»

«Μετά από 200 μέτρα και κακές καιρικές συνθήκες μπόρεσα να φτάσω στην κοπέλα. Ήταν εμφανώς καταβεβλημένη. Είχε κύμα και έβρεχε. Έφτασα στην κοπέλα. Ήταν καταβεβλημένη. Την έβγαλα τελικά στην στεριά με αρκετά μεγάλο κίνδυνο και της δική μου σωματικής ακεραιότητας και την παρέλαβε το ΕΚΑΒ».

https://youtu.be/WtgMt8C4NAQ

«Έκανα το καθήκον μου»

Για το πως αισθάνεται που έσωσε τη ζωή της νεαρής γυναίκας είπε: «Αισθάνομαι μία τεράστια χαρά και ικανοποίηση πρώτα σαν άνθρωπος και μετά σαν αστυνομικός της Άμεσης Δράσης. Έκανα το καθήκον μου όπως κάνουν όλοι οι Αστυνομικοί. Χάρηκα επίσης που ακούστηκε ο τόπος καταγωγής μου, ο Έβρος και η Αλεξανδρούπολη που δοκιμάζονται το τελευταίο διάστημα. Ακόμα περισσότερο χάρηκα για την ικανοποίηση που έδωσα στην οικογένεια μου όπως και για τους ανθρώπους που έχασα πρόσφατα και είναι υπερήφανοι από εκεί ψηλά».

Βολεϊμπολίστας του Μ.Γ.Σ.Εθνικού

Ο Βαγγέλης Μπαταρλής υπήρξε και βολεϊμπολίστας του Μ.Γ.Σ.Εθνικού Αλεξανδρούπολης και μετά τη δημοσιοποίηση της ηρωικής πράξης του ο προπονητής του Μάκης Δημητριάδης δήλωσε περήφανος για την πράξη του πρώην αθλητή του και συμπατριώτη του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές