pentapostagma-sprite
Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Τη Δευτέρα απολογούνται οι δύο νεαροί για τα γκαζάκια

Τη Δευτέρα απολογούνται οι δύο συλληφθέντες που κατηγορούνται ότι προσπάθησαν να βάλουν γκαζάκια στην πολυκατοικία που διαμένει ο πρώην υπουργός, Δημήτρης Σταμάτης, στη Θεσσαλονίκη.

Αντιμέτωποι με ποινική δίωξη βρίσκεται οι δύο νεαροί που συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι προσπάθησαν να ενεργοποιήσουν εκρηκτικούς - εμπρηστικούς μηχανισμούς στην είσοδο πολυκατοικίας στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης όπου διαμένει ο πρώην υπουργός και νυν πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, Δημήτρης Σταμάτης.

Το πρωί της Πέμπτης, οι δύο συλληφθέντες, 27 και 28 ετών, βρέθηκαν ενώπιον της εισαγγελέως που τους απήγγειλε τα εξής, κατά περίπτωση, αδικήματα: Κατοχή εκρηκτικών υλών από κοινού, συμμορία, απόπειρα έκρηξης με κίνδυνο για άνθρωπο, απλή συνέργεια σε απόπειρα έκρηξης, απείθεια, βία κατά υπαλλήλων, παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικής ουσίας για ίδια αποκλειστικά χρήση.

Οι δύο κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε τακτικό ανακριτή από τον οποίο πήραν προθεσμία για τη Δευτέρα. Μέχρι τότε θα παραμείνουν υπό κράτηση.

Υπό ισχυρά μέτρα ασφαλείας η μεταγωγή

Υπό ισχυρά μέτρα ασφαλείας πραγματοποιήθηκε η μεταγωγή των δύο συλληφθέντων στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης.

Έξω από το κτίριο πραγματοποιούσαν συγκέντρωση άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου που φώναζαν συνθήματα συμπαράστασης προς τους κατηγορούμενους.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο νεαροί συνελήφθησαν χτες, Τετάρτη, την ώρα που ο 27χρονος φέρεται να άφηνε στο έδαφος δύο αυτοσχέδιους μηχανισμούς με γκαζάκια τους οποίους φέρεται πως επιχείρησε να ενεργοποιήσει με χρήση φλόγας.

Ο 28χρονος φέρεται να παρακολουθούσε την πολυκατοικία και τον περιβάλλοντα χώρο κινούμενος με ποδήλατο και συνελήφθη αργότερα στην οδό Κασσάνδρου, στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης.

Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση σε τέσσερα διαμερίσματα, στην Άνω Πόλη, όπου οι δύο συλληφθέντες φαίνεται να διέμεναν τον τελευταίο καιρό.

Η αστυνομία προχώρησε σε 10 προσαγωγές και άπαντες αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την εξέτασή τους.

Κατά τις έρευνες, κατασχέθηκαν πυροτεχνικές συσκευές, χειροβομβίδα-δακρυγόνο, σφεντόνα κι άλλα αντικείμενα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news