κορονοϊός
Κοινωνία

Συναγερμός στην Πολιτική Προστασία: Δείγματα επιδημιολογικής έξαρσης στη Λάρισα

Σημάδια επιδημιολογικής έξαρσης έχουν εντοπιστεί σε οικισμό Ρομά στη Λάρισα με την επιβεβαίωση κρούσματος κορονοϊού, και την ιχνηλάτηση 29 στενών επαφών του. Η Πολιτική Προστασία βρίσκεται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση επιδημίας σε έναν οικισμό 3.000 κατοίκων.

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές και την Πολιτική Προστασία μετά τη διαπίστωση τουλάχιστον 15 κρουσμάτων κορονοϊού σε οικισμό κοντά στην πόλη της Λάρισας. Χθες, στον συγκεκριμένο οικισμό είχε επιβεβαιωθεί ένα κρούσμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, από τα 29 δείγματα που ελήφθησαν από τον οικισμό που ζει ο νεαρός, μέχρι αυτή την ώρα, βγήκαν αποτελέσματα για 17 από αυτά, εκ των οποίων τα 13 βρέθηκαν θετικά στον ιό.

Μάλιστα, η εκτίμηση είναι ότι το 60% περίπου των δειγμάτων θα βγουν θετικά. Μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης αναμένεται να έχουμε τα αποτελέσματα και των υπόλοιπων δειγμάτων με την ανησυχία τόσο στην περιοχή όσο και στις υγειονομικές Αρχές να είναι έντονη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές