Κοινωνία

Λεηλάτησαν δεκάδες τάφους σε κοιμητήριο του Αγρινίου

Εκτεταμένους βανδαλισμούς είχαν προκαλέσει στα μνήματα ενός κοιμητηρίου στο Αγρίνιο δυο νεαροί Έλληνες «κυνηγοί» χαλκού, οι οποίοι ξήλωσαν ό,τι μπρούτζινο υπήρχε και, αφού κομμάτιασαν τη λεία τους, την πούλησαν σε δύο μάντρες ανακύκλωσης στην ευρύτερη περιοχή!

Η επιδρομή των δραστών ηλικίας 26 και 27 χρόνων έγινε σε... δόσεις, τα ξημερώματα της Δευτέρας και της Τρίτης και «ξήλωσαν» συνολικά από τους τάφους 75 χάλκινα και μπρούτζινα καντήλια, τα οποία τεμάχισαν και στη συνέχεια τα πούλησαν! Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έφτασαν στα ίχνη τους, όταν έκαναν έρευνες στις μάντρες ανακύκλωσης και σε μια από αυτές βρήκαν 36 κιλά μπρούτζου από τα κλεμμένα καντήλια! Οι δυο νεαροί συνελήφθησαν το πρωί της Πέμπτης και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και φθορές, με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

Οι συμμορίες «κυνηγών» χαλκού συνεχίζουν τις επιδρομές και στις αγροτικές εκτάσεις της Βοιωτίας, όπου στοχοποιούν τους μετασχηματιστές που τροφοδοτούν το δίκτυο της Δ.Ε.Η.. Τις τελευταίες ημέρες, οι άγνωστοι δράστες διέλυσαν πέντε μετασχηματιστές στην περιοχή του Μελισσοχωρίου στην Θήβα, άρπαξαν τον χαλκό που περιείχαν και εξαφανίστηκαν. Η εκτεταμένη φθορά άφησε χωρίς νερό τα σπίτια και τα χωράφια της περιοχής και οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...