pentapostagma-sprite
Κοινωνία

Υπόθεση Γιαννουσάκη: Προκαταρκτική έρευνα για την εισαγγελέα Τζίβα, τον λιμενικό Χριστοφορίδη και τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο

Από τον εισαγγελέα εφετών Παναγιώτη Μπρακουμάτσο καλούνται η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πειραιά Ειρήνη Τζίβα, ο λιμενικός Παναγιώτης Χριστοφορίδης καθώς και ο δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος.

Οι τρεις καλούνται να δώσουν εξηγήσεις στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργεί ο κ. Μπρακουμάτσος, για τα μη πολιτικά πρόσωπα, μετά τις καταγγελίες που έκανε ο ισοβίτης Μάκης Γιαννουσάκης.

Ο καταδικασμένος για εμπλοκή στην υπόθεση του Noor 1 έχει καταγγείλει πιέσεις τόσο από την κ. Τζίβα και από τον λιμενικό, ο οποίος εκτελούσε χρέη προανακριτικού υπαλλήλου, όσο και από τον δημοσιογράφο.

Της μηνυτήριας αναφοράς του κ. Γιαννουσάκη ακολούθησε αυτή του Βαγγέλη Μαρινάκη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η οποία για το σκέλος που αφορούσε πολιτικά πρόσωπα διαβιβάστηκε στη βουλή, ενώ για τα μη πολιτικά πρόσωπα στον κ. Μπρακουμάτσο. Στη μηνυτήρια αναφορά του ο γνωστός εφοπλιστής έκανε λόγο για «σκευωρία» εις βάρος του, η οποία «μεθοδεύτηκε συστηματικά για να αξιοποιηθεί δημόσια την κατάλληλη στιγμή προς τον σκοπό να εκβιαστώ και να παραμερίσω, για να αλωθεί ο ευαίσθητος χώρος του Τύπου και της Ενημέρωσης».

Οι κκ. Χριστοφορίδης, Τριανταφυλλόπουλος και η κυρία Τζίβα καλούνται από τον εισαγγελικό λειτουργό προκειμένου να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν τεθεί, μετά τις καταγγελίες που περιλαμβάνονται στις δύο αναφορές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news