Κοινωνία

Τούρκος μεγιστάνας παζαρεύει ιστορικά ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας

Όχι μόνο στο Αιγαίο αλλά και στην καρδιά της Αθήνας ετοιμάζονται να «εισβάλουν» Τούρκοι μεγαλοεπιχειρηματίες, έχοντας βάλει στο στόχαστρο ξενοδοχεία-φιλέτα,

που σήμερα πωλούνται σε τιμή ευκαιρίας, καθώς αντιμετωπίζουν – λόγω κρίσης – ανυπέρβλητα οικονομικά προβλήματα. Ο πρώην πρόεδρος της Μπεσίκτας, ο πολυεκατομμυριούχος Σερντάρ Μπιλγκιλί, είναι ένας απ’ αυτούς. Βρέθηκε μάλιστα, προ ημερών στην Αθήνα συζητώντας σοβαρά το ενδεχόμενο να επενδύσει στην ξενοδοχειακή ελληνική αγορά.

Γοητευτικός bon viveur, ο 48χρονος Τούρκος επιχειρηματίας – πρώην πρόεδρος της Μπεσίκτας- έχει εδώ και χρόνια την τιμητική του στα γειτονικά media, λόγω των αμέτρητων εμφανίσεών του με αιθέριες υπάρξεις στα πιο σικ στέκια της Κωνσταντινούπολης και του Μποντρούμ (της Αλικαρνασσού).

Δεν έχουν περάσει ούτε δύο μήνες από την ημέρα που η Ένωση Ξενοδόχων της Τουρκίας, η οποία δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου, είχε αφήσει να διαρρεύσει στον τουρκικό Τύπο ότι εντείνει τις προσπάθειές της για την εξαγορά αρκετών ξενοδοχειακών μονάδων σε ελληνικά νησιά. Οι συνθήκες, άλλωστε, που έχουν διαμορφωθεί, λόγω των δυσχερών οικονομικών συνθηκών, θεωρούνται ιδανικές για τους ενδιαφερόμενους αγοραστές. Ένας μεγάλος αριθμός ξενοδοχείων έχουν βάλει ή ετοιμάζονται να βάλουν λουκέτο, καθώς δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές λειτουργικές τους ανάγκες, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες τους να αναζητούν αγοραστές, προκειμένου να τα «ξεφορτωθούν» – και μάλιστα σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές. Η κατάσταση δεν διαφοροποιείται στην πρωτεύουσα της χώρας, τον δεύτερο μεγάλο στόχο τουρκικών επιχειρηματικών συμφερόντων.

Στα κιτάπια μεγαλοξενοδοχείων των Αθηνών έχει καταγραφεί η πρόθεση του τουρκικού ομίλου Bilgili για εξαγορά μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων.Γι αυτόν τον σκοπό κατέφθασε στην Αθήνα μέσα στον Φεβρουάριο ο μεγαλοεπιχειρηματίας κ. Σερντάρ Μπιλγκιλί, ο οποίος, όπως όλα δείχνουν, ετοιμάζει γερό μπάσιμο στην ξενοδοχειακή αγορά της Ελλάδας.

geopolitics&daily news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ