Κοινωνία

Ένας νεκρός στο άλσος του Θησείου

Ένα νεκρό εντόπισαν οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαριότητας του δήμου Αθηναίων χθες το πρωί στο άλσος του Θησείου. Ακόμη δύο βρέθηκαν παγωμένοι, αλλά ζωντανοί.

Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι και οι τρεις άνθρωποι ήταν νεκροί. Εκπρόσωπος του δήμου που μίλησε στο enet.gr απέδωσε το λάθος στην πρώτη εκτίμηση των εργαζόμενων που αντίκρυσαν το μακάβριο θέαμα.

Όπως ανακοινώθηκε από το δήμο Αθηναίων, η σορός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, προκειμένου να εξακριβωθούν και τα ακριβή αίτια του θανάτου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του των υπηρεσιών του δήμου, οι τρεις άνθρωποι είναι πιθανώς άστεγοι ή χρήστες ναρκωτικών.

"Αυτή η τραγική εξέλιξη δείχνει με τον πιο έντονο τρόπο βασικές αδυναμίες της κοινωνίας μας και των οργανωμένων θεσμών μας", δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, εκφράζοντας τη θλίψη του για το περιστατικό. "Το γεγονός ότι συνάνθρωποί μας έχουν φτάσει σήμερα να ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης, στα πεζοδρόμια, τις πλατείες και τα πάρκα της πόλης μας, είναι θέμα σοβαρότατο το οποίο μας αφορά όλους. Όταν μάλιστα το κρύο, οι κακουχίες ή η εξάρτηση από ουσίες οδηγούν αυτούς τους ανθρώπους σε έναν παγερό, ανώνυμο θάνατο στο δρόμο, τότε το φαινόμενο λαμβάνει διαστάσεις τραγωδίας"¨, υπογράμμισε.

"Ως άνθρωπος θέλω να εκφράσω την οδύνη μου γι' αυτήν την απώλεια. Ως δήμαρχος Αθηναίων θέλω επιπλέον να διαβεβαιώσω ότι οι υπηρεσίες του Δήμου θα εντείνουν τις προσπάθειές τους να προσφέρουν βοήθεια στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από τις κακουχίες και τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης", σημείωσε ο Γ. Καμίνης και κάλεσε τους δημότες να βοηθήσουν, ο καθένας με τις δυνάμεις του και τα μέσα που διαθέτει, σε αυτήν την προσπάθεια.

enet

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ