Κοινωνία

Αυξάνεται η εξάρτηση των εφήβων από το internet

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Ελλάδα, Γερμανία, Ισπανία, Πολωνία, Ισλανδία, Ολλανδία και Ρουμανία, στο πλαίσιο του προγράμματος Safer Internet, έδειξε πως ο τζόγος, τα κοινωνικά δίκτυα και τα παιχνίδια στο διαδίκτυο φαίνεται να προκαλούν εξάρτηση.

Αύξηση φαίνεται να παρουσιάζουν τα ποσοστά εξάρτησης στα αγόρια, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει η ηλικία (αύξηση στις μεγαλύτερες ηλικίες) και το μορφωτικό επίπεδο των γονέων.

Η κ. Άρτεμις Τσίτσικα, Λέκτορας Εφηβικής Ιατρικής και συνεργάτης του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου που συντονίζει το πρόγραμμα Safer Internet στην Ελλάδα, πρόσθεσε, παρουσιάζοντας την έρευνα, ότι το 63% των εφήβων επικοινωνούν με αγνώστους on-line, το 9,3% από αυτούς αναφέρουν ότι αυτό τους έβλαψε, ενώ το 45,7% συνάντησαν από κοντά κάποιον που γνώρισαν μέσω διαδικτύου. Επίσης, το 58,8% των εφήβων του δείγματος εκτέθηκε σε πορνογραφικό υλικό, ενώ το 21,9% έχει δεχθεί διαδικτυακό εκφοβισμό.

Σύμφωνα με την κ. Τσίτσικα, εξάρτηση από το Internet σημαίνει απώλεια ελέγχου στη χρήση του, με αποτέλεσμα την παραμέληση βασικών πτυχών της καθημερινής ζωής (σχολικές υποχρεώσεις, δραστηριότητες-χόμπι, φιλικές σχέσεις, φλερτ, σωματική φροντίδα και υγιεινή).

πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Κόσμος 0

Εκεί που ήσουν ήμουνα! Σκηνικό Έβρου στα ανατολικά σύνορα της ΕΕ-Τώρα νιώθουν στο πετσί τους οι Ευρωπαίοι την αξία της Ελλάδας (Βίντεο)

Βίαια επεισόδια με μετανάστες στα σύνορά της Πολωνίας -Aυξάνει τον αριθμό των στρατιωτών στα σύνορα με τη Λευκορωσία σε...