Κοινωνία

Ντροπή: Διώχνουν άρρωστο άστεγο γιατί χαλάει την "εικόνα" την Ερμού!

Μια υπόθεση που πραγματικά σοκάρει, καθώς η αστυνομία αποφάσισε να διώξει άστεγο από το αυτοσχέδιο σπίτι που είχε στήσει στη συμβολή των οδών Ερμού και Κηρυκείου, μετά από καταγγελίες καταστηματαρχών της περιοχής για... "κακή" εικόνα!

Η ιστορία του αστέγου της Ερμού αποτελεί ένα τεράστιο ερωτηματικό για όλους όσοι τους τελευταίους μήνες διέρχονται την οδό Ερμού. Λιγομίλητος, κλεισμένος στον εαυτό του, αποφεύγει να μιλά σε όσους σταματούν, είτε για να τον ρωτήσουν αν χρειάζεται κάτι, είτε για να του πουν ότι το αυτοσχέδιο σπίτι που έστησε αποτελεί μία κακή εικόνα, άποψη που συμμερίζονται και οι καταστηματάρχες της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, του είχε ζητηθεί αρκετές φορές να φύγει από το συγκεκριμένο σημείο όπου εκείνος είχε στήσει το ιδιότυπο σπίτι του, αλλά δεν ήθελε να φύγει. Πρόκειται για έναν άντρα γύρω στα 45, ο οποίος ζητούσε. όπως αναγράφεται και στο χαρτόνι που βρίσκεται δίπλα στο στρώμα του, οικονομική βοήθεια για τα φάρμακα του. Ήταν λίγο μετά τις 10 σήμερα Κυριακή όταν αστυνομικοί του ζήτησαν να μαζέψει τα πράγματά του και να αφήσει το σημείο στο οποίο εκείνος επέλεξε να μείνει.

Αδύναμος να αντιδράσει, πιθανόν και λόγω σωματικής εξάντλησης, ξεκίνησε να πακετάρει το... νοικοκυριό του καθώς ως φαίνεται θα μετακομίσει σε άλλο σημείο. Και η ιστορία συνεχίζεται αυτή τη φορά με ένα νέο ταξίδι με προορισμό άγνωστο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ