Κοινωνία

Bloomberg: Εγκώμια Ντάισελμπλουμ και Σόιμπλε για την πρόοδο της Ελλάδας ενώ ο κόσμος πεθαίνει

εγκώμια-νταισελμπλουμ-και-σόιμπλε-για-την-πρόοδο-της-Ελλάδας-ενώ-ο-κόσμος-πεθαίνειΕιδική αναφορά στα θετικά σχόλια που απέσπασε η Ελλάδα από τον πρόεδρο του Eurogroup, Χερούν Ντάισελμπλουμ και τον επιφυλακτικό Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κάνει το Bloomberg σε δημοσίευμά του.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας που έχει προκαλέσει ουκ ολίγες φορές αντιδράσεις για τα αρνητικά του σχόλια για την ελληνική οικονομία, εμφανίστηκε για πρώτη φορά τόσο αισιόδοξος και εγκωμιαστικός,  εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την αναμόρφωση της ελληνικής οικονομίας, μέσα σε 27,3% ανεργία και σε σχέδια για νέα πακέτα λιτότητας. «Η Ελλάδα έχει κάνει τεράστια πρόοδο, είναι στο σωστό δρόμο και πέρασε τον προϋπολογισμό της», τόνισε ο Σόιμπλε.

Παράλληλα το πρακτορείο τονίζει την διαμάχη μεταξύ Ελλάδας και ΕΚΤ, επισημαίνοντας: «Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις σπρώχνουν την Ελλάδα να "ζυγίσει" προς τα πίσω την αμυντική της βιομηχανία προκειμένου να κλείσει κενά στον προϋπολογισμό της του 2014, ενώ παράλληλα επισημαίνουν ότι έτσι θα συνεχίσει να "τρέχει" η βοήθεια στην χτυπημένη από ύφεση χώρα»

Εγκώμια λοιπόν ενώ πολλοί εκ των Ελλήνων πολιτών δεν θα κάνουν Χριστούγεννα, γιατί απλά πεθαίνουν στους δρόμους.

defencenet.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ