Εθνικά θέματα

Πρώην Δήμαρχος Σκοπίων: Δημιουργούμε προκλήσεις, κλέβοντας την ελληνική ιστορία!

osmani

Επιτέλους και κάποιος Σκοπιανός που τόλμησε να πει τα πράγματα, όπως ακριβώς έχουν!

«Από το 2006 μέχρι σήμερα άρχισε η «αρχαιοποίηση» της χώρας, άλλαξαν τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων των αεροδρομίων, των αυτοκινητοδρόμων, έγινε το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου και άλλα πολιτιστικά σκηνικά που τα πήραν από την Ελλάδα να δημιουργήσουν προκλήσεις, κλέβοντας την αρχαία ελληνική ιστορία».

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων, ο πρώην δήμαρχος της πόλης Γκόστιβαρ, Ρούφι Οσμάνι, ο οποίος έχει ισχυρή παρουσία στο αλβανικό στοιχείο του νοτιοσλαβικού κράτους- FYROM.

Δεν δίστασε μάλιστα να αναφέρει ότι τα αγάλματα του Μ. Αλεξάνδρου και του Φιλίππου θα έχουν την ίδια τύχη με εκείνα που είχαν αγάλματα του Λένιν και του Στάλιν.

Οσον αφορά στο όνομα των Σκοπίων επισημαίνει «Κάθε όνομα που δεν θα περιλαμβάνει τη λέξη «Σλαβική» ( Sllav)] θα είναι αποδεκτή από τους Αλβανούς. Τελικά, το σημερινό της όνομα είναι πολύ λιγότερο αποδεκτό για εμάς από ό, τι οι εναλλακτικές λύσεις που προτείνονται. «Πρόκειται για μια τεχνητή τάση, ένα πολιτικό σχεδιασμό για να αλλάξει η σημερινή σλαβική ταυτότητα (identitetin sllav) σε «μακεδονική»(identitetin maqedonasve), αυτό είχε ως συνέπεια να μπΛοκάρει η διαδικασία της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, με συνέπειες που αντιμετωπίζονται καθημερινά από τους ανθρώπους αυτής της χώρας. Ο λαός συνεχίζει να τους ψηφίζει αυτούς που στερούν το μέλλον της, και είναι τόσο παράδοξο και γλυκόπικρο».

Επιπλέον τονίζει «Η Ελλάδα δεν έχει να χάσει τίποτε, εάν το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αλλάξουν τον εκλογικό μηχανισμό με συναίνεση. Η πολιτική της χώρας πρέπει να αλλάξει και όχι να περιμένουμε να αλλάξουν πολιτικές οι παγκόσμιοι θεσμοί».

Επίσης συμπληρώνει «Αποτελεί πολιτική βλακεία να στέκονται οι νέοι πολιτικοί της χώρας και να υπερασπίζονται για τον Μέγα Αλέξανδρο στην σύγχρονη εποχή μας. Έχουμε στολίσει τον Μέγα Αλέξανδρο καβάλα στο άλογο στην κεντρική πλατεία, αυτό και αν αποτελεί πολιτική βλακεία, που δεν έχει, δυστυχώς, τέλος...».

Μακάρι να είχαν όλοι την ειλικρίνεια του...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ