Εθνικά θέματα

Σε επιφυλακή ο στρατός για τουρκικές προκλήσεις

Σε αυξημένη επιφυλακή έχουν τεθεί από σήμερα οι ένοπλες δυνάμεις στην περιοχή της μεθορίου με την Τουρκία, εν μέσω ισχυρών ενδείξεων ότι η Άγκυρα θα ακολουθήσει και πάλι τη συνήθη τακτική της, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί την πολιτική ρευστότητα στη χώρα μας εν όψει εκλογών και τη χαμηλή στρατιωτική επιχειρησιακή ετοιμότητα λόγω περικοπών.

Σε μία κίνηση καλής θέλησης προς την Άγκυρα, το υπουργείο Εξωτερικών ενέκρινε αεροναυτική άσκηση δυτικά της Λέσβου και της Χίου.

Και η Τουρκία έδειξε την ευγνωμοσύνη της με … 11 παραβιάσεις του Ελληνικού Εναέριου Χώρου και οκτώ παραβάσεις των κανόνων του FIR.

Οι Τούρκοι στρατηγοί «μετρούν» τις ελληνικές αντιδράσεις, αναζητώντας κενά στα οποία θα μπορούσαν να πατήσουν για να εξυπηρετήσουν τις πάγιες βλέψεις τους στο Αιγαίο.

Μέχρι στιγμής όμως η ηγεσία των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων δεν έχει αφήσει περιθώρια, κρατώντας σκληρή γραμμή.

Η παραβίαση στο Καστελόριζο απαντήθηκε άμεσα με υπερπτήση επάνω από την τουρκική πόλη Κας, ενώ ελληνικά μαχητικά σηκώθηκαν και προσέγγισαν τουρκική φρεγάτα που κινούταν στα χωρικά ύδατα της χώρας μας.

Η ελληνική στρατιωτική ηγεσία προετοιμάζεται για ένα «θερμό» καλοκαίρι –ανάλογο του 2009- όσο αφορά τις εντάσεις στο Αιγαίο με την Τουρκία.

inews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ