Εθνικά θέματα

Ρώσοι και Έλληνες θα γυρίσουν ταινία με θέμα την ζωή του Ιωάννη Καποδίστρια

Ρώσοι και Έλληνες κινηματογραφιστές θα γυρίσουν  μια  ταινία ιστορικού περιεχομένου , με θέμα την πολυτάραχη  ζωή του πρώτου Έλληνα κυβερνήτη,  Ιωάννη Καποδίστρια, ο οποίος ήταν επικεφαλής του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών 1816 έως  το 1822 , αναφέρει ο ρωσικός τύπος.

Το ρωσικό ίδρυμα Κινηματογράφου και Έλληνες κινηματογραφιστές θα γυρίσουν από κοινού  την κοινή ιστορική ταινία για τον Ιωάννη Καποδίστρια, πρώην Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Αυτοκρατορίας, ανακοίνωσε στους  δημοσιογράφους  ο επικεφαλής του ρωσικού  Ιδρύματος Κινηματογράφου  N.  Borodachev.

« Ρώσοι και  Έλληνες θα κινηματογραφήσουν  μια ταινία  αφιέρωμα για τον Έλληνα αξιωματούχο της Τσαρικής Ρωσίας . Θα είναι  ένα πολυδάπανο  έργο, διότι απαιτούνται ακριβά κοστούμια, και τώρα στην Ελλάδα υπάρχει οικονομική κρίση, για αυτό αναζητούμε σπόνσορες», δήλωσε ο Ρώσος διευθυντής.

Σημείωσε ότι αυτή την στιγμή το σενάριο είναι έτοιμο. «Υπάρχει ένα πολύ καλό σενάριο, αλλά τα πάντα θα εξαρτηθούν από την οικονομική συνδρομή για την ταινία αυτή», τόνισε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον ίδιο , υπάρχει ένας Ρώσος ηθοποιός,   ο οποίος  προσφέρθηκε να παίξει το ρόλο του Καποδίστρια λόγω της ομοιότητάς του.

«Υπάρχει ένα αξιόλογο μνημείο αφιερωμένο στον άνθρωπο,  που έκανε πραγματικά πολλά για την Ρωσία, και ήταν ο πρώτος εκλεγμένος Κυβερνήτης  της Ελλάδας, την  ιστορία αυτού του μοναδικού ατόμου, θέλουμε να παρουσιάσουμε »,  δήλωσε ο Gerasimov.

Ο Ι. Καποδίστριας , γεννήθηκε το 1776 στο νησί της Κέρκυρας και επιτέλεσε Υπουργός εξωτερικών  του Τσάρου  από  το 1816 έως το 1822 , εξελέγη Κυβερνήτης  της Ελλάδος το 1827.

Το 1813, συνόδευσε τον Αλέξανδρο Α 'ως Αρχηγός του Επιτελείου, και στην συνέχεια στάλθηκε στην Ελβετία να δημιουργήσει   συμμαχία εναντίον του Ναπολέοντα. Η επιτυχής εκτέλεση της αποστολής του , καθώς και τα πολλά του ταλέντα, τον βρήκαν στο Συνέδριο της Βιέννης, από την θέση του Υπουργού εξωτερικών της Ρωσίας.

Για το έργο του στην Ρωσία,  του απονεμήθηκε το μετάλλιο   του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα, το οποίο  μέχρι το 1917 ήταν το υψηλότερο παράσημο της Ρωσικής Αυτοκρατορίας.

Τέτοια  κινηματογραφικά  έργα, θεωρούμε από την ιστοσελίδας μας  pentapostagma.gr, ότι προβάλουν παγκοσμίως τον διαχρονικό ρόλο του ελληνισμού ως σταθεροποιητικού και εποικοδομητικού παράγοντα σε όλον τον κόσμο.

Υπάρχουν εκατοντάδες Έλληνες οι οποίοι με την παρουσία τους  «λάμπρυναν» όλες τις τέχνες αλλά και την πολιτική.

Το κακό είναι ότι όλοι αυτοί δεν μπόρεσαν να αποδείξουν την αξία τους στην πατρίδα μας λόγω της αιώνιας αδυναμίας μας  να μην αποδεχόμεθα διαχρονικά, ανθρώπους  με  σπάνια χαρίσματα , «εάν δεν εξυπηρετούν τα δικά μας συμφέροντα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ