Εθνικά θέματα

OΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ. Ένταση μεταξύ Ελλάδος... Ή μήνυμα στην FRONTEX απο την Τουρκία ;

Σίγουρα  δεν είναι  τυχαίο ,ούτε μη σκόπιμο επεισόδιο ,αυτό που έγινε τα ξημερώματα ανοιχτά στο  Φαρμακονήσι !

Ούτε βέβαια κάποιος φαντάζεται οτι ο Τούρκος καπετάνιος έκανε του κεφαλιού του στις  3 το πρωί ..Μυρίζει το πράγμα και κάνει μπαμ απο μακριά  ! Το θέμα είναι οτι η παρενόχληση έγινε στην Ευρωπαϊκή Δύναμη της FRONTEX  για να στείλει μήνυμα ποιος κάνει κουμάντο στο Αιγαίο ..Ούτε βέβαια οι τελευταίες Ασκήσεις του ΓΕΕΘΑ στο Αιγαίο είναι τυχαίες !

Ένταση επικράτησε τα ξημερώματα στo Φαρμακονήσι, όταν τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε μέσω ασυρμάτου σλοβενικό σκάφος της διεθνούς δύναμης φύλαξης συνόρων Frontex στα ανατολικά του νησιού....

Ο κυβερνήτης του τουρκικού σκάφους κάλεσε τον κυβερνήτη της Frontex να απομακρυνθεί απο την περιοχή, υποστηρίζοντας ότι το σλοβενικό σκάφος έπλεε εντός τουρκικών χωρικών υδάτων.

Ο κυβερνήτης του σλοβένικου σκάφους δεν υπάκουσε στην προτροπή απομάκρυνσης, ενώ παράλληλα σκάφος του Λιμενικού Σώματος προσέγγισε την περιοχή υπενθυμίζοντας στον Τούρκο αξιωματικό ότι στο ανατολικό Αιγαίο δραστηριοποιείται η δύναμη της Frontex, με σκοπό την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το κέντρο επιχειρήσεων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, ακολούθησε σύγκρουση μεταξύ του τούρκικου πλοίου και του σκάφους του Λιμενικού, από την οποία το ελληνικό πλοίο υπέστη υλικές ζημιές.

πηγή

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ