Εθνικά θέματα

Σχετικά με την πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου που βρισκόταν ανοιχτά του Πλωμαρίου

Από εχτές Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015, κατά τις πρωινές ώρες εθεάθη να περνάει ανοιχτά του Πλωμαρίου κάτι που μοιάζει
πολύ και κατά πάσα πιθανότητα είναι, μια πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου. Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα marrine traffic φαίνεται το δρομολόγιο του ρυμουλκού της πλατφόρμας, ότι έχει προορισμό την περιοχή “Aliaga” στη Τουρκία, οπού εκεί βρίσκεται ένα νεκροταφείο πλοίων και πλεούμενων, πάει δηλαδή κατά πάσα πιθανότητα για διάλυση.

Απλώς στο marrine traffic φαίνεται μόνο το ρυμουλκό. Λίγο μετά τις 2:00 το μεσημέρι η πλατφόρμα είναι ξανά ανοιχτά του Πλωμαρίου και μάλλον κινείτε μέχρι να δοθεί το οκ από τον Aliaga.
Στο παρελθόν είχε ξανασυμβεί παρόμοιο γεγονός με ένα μεγάλο βαπόρι το οποίο ρυμουλκούταν και βρισκόταν για αρκετές ώρες κοντά στο λιμάνι, αναμένοντας να πάρει το ΟΚ για να πάει για διάλυση στον Aliaga.
Όσοι και όσες χάρηκαν με την θέα της πλατφόρμας, δυστυχώς θα απογοητευτούν, αφού η μόνη πλατφόρμα που υπάρχει και είναι ενεργή αυτή τη στιγμή, είναι η αριστερή του Παναγιώτη Λαφαζάνη…
Άλλωστε πριν λίγα χρόνια ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς, είχε πει ότι τα κοιτάσματα ορυκτού πλούτου που έχει η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκά, το ίδιο μες τις άκρες είχε πει και ο Γιώργος Παπανδρέου και μάλλον το ίδιο πιστεύουν οι Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Αλέξης Τσίπρας. Οπότε αν η πλατφόρμα επρόκειτο να πάει να εξορύξει τα πετρέλαια που υπάρχουν νότια του Πλωμαρίου, η Τετρατρόικα θα το θεωρούσε μονομερή ενέργεια και βάση των μνημονίων, καμιά ενέργεια και καμία θέσπιση νέου νόμου δεν μπορεί να κάνει η εκάστοτε κυβέρνηση που έχει συμφωνήσει, χωρίς την έγκριση των “Θεσμών” ή της τετρατρόικας αν θέλετε.
Φωτογραφίες των Μανώλη Σοφιαδέλη και Γιώτη Φρυδά και Lesvospost.

platforma-plomari1

platforma-lesvospost1

platforma-lesvospost2

plomarinews

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ