Εθνικά θέματα

Τζάμπα κουράζονται οι Τούρκοι, την ΠΟΛΗ θα την ξανακτίσουν Έλληνες.

Ίσως να είναι και η τελευταία μνήμη της άλωσης της Πόλης υπό των Τούρκων.
Αγαθή συγκυρία της πρόνοιας του Άγιου Τριαδικού Θεού η Εκκλησία μας την παραμονή της 29 Μαΐου τιμάει την μνήμη του Οσίου Ανδρέα του κατά Χριστού Σαλού που προφήτεψε αιώνες πριν το 1453 το πάρσιμο της Βασιλεύουσας από τους Αγαρηνούς και έδωσε μάλιστα το στίγμα των σημερινών ημερών μας δηλ. την εισόρμηση μέσα στη Πόλη του Ξανθού Γένους.
Είναι λογικό και από τα γεωπολιτικά σημεία που μας περιβάλλουν σε λίγο να ¨ εορτάζουμε¨ την άλωση της Πόλης υπό των Ρώσων και το δόσιμο της στους Έλληνες καθότι τα γεωστρατηγικά συμφέροντα θα το επιβάλλουν.
Οι Τούρκοι τα ξέρουν όλα αυτά και θέλουν να ξορκίσουν το κακό με φαραωνικά έργα.
¨Το κύριο κόμμα της κοσμικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία CHP (Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα) ανακοίνωσε το δικό του φαραωνικό όραμα: είναι το λεγόμενο «πρόγραμμα του αιώνα» που θα επικεντρωθεί στην δημιουργία μιας εντελώς νέας «μεγα-πόλης». Συνολικό ύψος της επένδυσης; 200 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μιλώντας σε τελετή στην Κωνσταντινούπολη, ο πρόεδρος του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ανακοίνωσε τα φιλόδοξα σχέδια, που μεταξύ άλλων εκτιμά ότι θα δημιουργήσουν 2,2 εκατομμύρια θέσεις εργασίας τα επόμενα 20 χρόνια.

Ὀλα αυτά βέβαια με την προϋπόθεση ότι θα νικήσει στις εκλογές της 7ης Ιουνίου, κάτι που δεν φαίνεται καθόλου πιθανό.

Σύμφωνα με την μελέτη, η πόλη θα έχει περίπου 3 εκατ. κατοίκους, και θα αρχίσει να λειτουργεί το 2020. Ο αρχηγός του κεντροαριστερού CHP δεν αποκάλυψε σε ποιο ακριβώς σημείο σκοπεύει να οικοδομήσει την «μεγα-πόλη», αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα χτιστεί στην Ανατολία.

Εκτιμάται ότι η εξαγγελία του CHP, εν μέσω της προεκλογικής περιόδου, έχει σκοπό να δείξει ότι η αντιπολίτευση δεν υστερεί σε μεγαλεπήβολα αναπτυξιακά σχέδια.

Από το 2002, επί πρωθυπουργίας Ρετζέ Ταγίπ Ερντογάν, οι διαδοχικές κυβερνήσεις του ΑΚΡ πραγματοποίησαν μεγάλα αναπτυξιακά σχέδια, όπως η κατασκευή νέας γραμμής μετρό που περνάει κάτω από τον Βόσπορο συνδέοντας την ευρωπαϊκή με την ασιατική πλευρά της Πόλης.

Στις παραμονές των εκλογών του Ιουνίου, η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου υπόσχεται την κατασκευή και τρίτου διεθνούς αεροδρομίου στην Κωνσταντινούπολη, και τρένα υψηλής ταχύτητας που θα μειώσουν τον χρόνο του ταξιδιού προς την Αγκυρα σε 1,5 ώρα.

Στο παρελθόν, το CHP είχε καταγγείλει τα «φαραωνικά» σχέδια του «σουλτάνου Ερντογάν» ως λαϊκίστικα πυροτεχνήματα, και δώρα στους ισλαμιστές μεγαλοεργολάβους.

Το ότι αποφάσισε να ανταγωνιστεί το ΑΚΡ σε αυτό το πεδίο μάλλον δείχνει την ηγεμονία που έχει αποκτήσει το κόμμα του Ερντογάν, και τις δυσχέρειες της κοσμικής κεμαλικής αντιπολίτευσης να του επιβληθεί. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν άνετη επικράτηση του ΑΚΡ και σε αυτές τις εκλογές.¨ http://www.tovima.gr ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/05/2015 13:35
Και ενώ σε εμάς έχει αρχίσει για τα καλά το ματς! Τοκογλύφων –Τούρκων και μάλιστα το παιχνίδι παίζεται σε ξένο γήπεδο για αυτούς που λέγεται Αιγαίο δίχως διαιτητή και κανόνες. Με σκοπό να μας αφήσουν ¨ταπί για ταπί ¨ από ρευστό για να βάλουν χέρι στα ενεργειακά υποθαλάσσια οικόπεδα της Ελληνικών χωρικών υδάτων και της Αιγιαλίτιδος ζώνης μας .
Ο Έλληνας παρακολουθεί αποσβολωμένος όλο αυτό το σκηνικό των καθυστερήσεων-αναβολών-διαπραγματεύσεων που στήνεται εξ επίτηδες από τους ξένους μέχρι να γίνει η μοιρασιά της περιουσίας που μας ανήκει και την είχαν βάλει στο μάτι πριν πολλές δεκαετίες.
Είναι σίγουρο ότι σε λίγο θα πάμε στα πέναλτι και από το πουθενά θα εμφανιστεί ένας ¨ξανθός διαιτητής¨ για να καθορίσει την εξέλιξη του αγώνα σύμφωνα με τα δικά του συμφέροντα (Στενά-Αιγαίο-Κύπρο).
Μάλλον λοιπόν τζάμπα κουράζονται οι γείτονες μας να σχεδιάζουν μεγαλεπήβολα φαραωνικά αρχιτεκτονήματα και να πουλούν μούρη στο Αιγαίο …Ο ΚΑΙΡΟΣ ΗΓΓΙΚΕΝ…
¨οι Έλληνες ταπί από ρευστό και αυτοί στο γεωπολιτικό ταψί για το μοίρασμα των εδαφών που κατέκτησαν με πρωτόγνωρο αίμα και βία για τα παγκόσμια ιστορικά δεδομένα¨

¨ Κάποια άλλη παρέα είχε πάει στον Γέροντα ( Όσιο Παίσιο τον Αγιορείτη). Ένας απ’ αυτούς σπούδαζε πολιτικός μηχανικός στο Πολυτεχνείο της Ξάνθης . Σε μια στιγμή , γυρίζει ο Γέροντας , τον δείχνει με το δάκτυλο – αυτός , σημειωτέον , πήγαινε στον γέροντα για πρώτη φορά και του λέει : ¨Εσύ ,σαν πολιτικός μηχανικός , θα συμβάλλεις στην ανοικοδόμηση της Πόλης , γιατί η Πόλη θα ανοικοδομηθεί από την αρχή ¨ . Γύρισε και τον έδειξε με το δάκτυλο μπροστά σε όλους . Το παιδί , τότε , ήταν φοιτητής. Μετά , ο Γέροντας γυρίζει σε μένα και λέει :¨Κι εσύ , Ανέστη , θα πας στην Πόλη . ¨ ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΟΣ ΑΝΕΣΤΗΣ Μαρτυρίες προσκυνητών Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης . Νικολάου Ζουρνατζόγλου
ΚΑΛΗ ΑΝΤΆΜΩΣΗ αδέλφια στο κτίσιμο της ΠΟΛΗΣ… τότε όλοι οι Έλληνες θα έχουν δουλειά και αξιοπρέπεια πράγματα που τους τα στέρησαν…
Να στέκεστε πάντα Καλά – Ορθόδοξα και Ελληνικά.
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ