Εθνικά θέματα

Αντιαεροπορικός πυργίσκος της Aselsan για τα τουρκικά πολεμικά πλοία στο Αιγαίο

Oι προσπάθειες έρευνας και ανάπτυξης που ξεκίνησαν πριν από ένα χρόνο, μέσω της συνεργασίας της εταιρείας Aselsan,  του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Ερευνητικού Συμβουλίου της Τουρκίας TUBITAK και το Πανεπιστήμιο Bilkent, με προϋπολογισμό 120 εκατομμυρίων δολαρίων, βαίνουν σε καλό δρόμο.

Στηn διεθνή στρατιωτική έκθεση IDEF 2015 στην Κωνσταντινούπολη, για πρώτη φορά, έκανε την εμφάνιση του   ένα υβριδικό  σύστημα πυραύλων που αφορά πυργίσκο αντιαεροπορικού συστήματος  της Aselsan,  γράφει η ιστοσελίδα defence-blog.com.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το νέο όπλο  θα εξοπλίσει τα τουρκικά πολεμικά πλοία, υποβρύχια  στο μέλλον.

Ο νέος αντιαεροπορικός πυργίσκος της Aselsan συνδυάζει αποστασιόμετρο   Λέιζερ με τα ρωσικής κατασκευής αντιαεροπορικά βλήματα Igla-S. Η τουρκική εταιρεία  Aselsan έχει αναπτύξει το όπλο αυτό  με δικά της  έξοδα.

Ο πυργίσκος έχει σχεδιαστεί για εγκατάσταση σε πλοία, επειδή οι απαιτήσεις ισχύος και ο  όγκος του πύργου αυτού είναι πολύ μεγάλος. Σύμφωνα με πληροφορίες η  εταιρεία θα συνεχίσει με την δημιουργία χερσαίας  έκδοσης  του πυργίσκου αυτού.

Ο πυργίσκος διαθέτει  μια κάμερα θερμικής απεικόνισης ημέρας  , αποστασιόμετρο λέιζερ,  υπολογιστής ελέγχου πυρός, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για την καθοδήγηση ,  παρακολούθηση  του συστήματος ελέγχου πυρός .

Εμείς απλά υπενθυμίζουμε στο Pentapostagma.gr,  άρθρο μας σύμφωνα με το οποίο το επόμενο στάδιο για τα τουρκικά πολεμικά σκάφη και υποβρύχια θα είναι το όπλο λέιζερ.

Το ίδρυμα SAVTAG TUBITAK, το τουρκικό ισοδύναμο της «DARPA» του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, έχει τεθεί επίσημα υπεύθυνο για την ανάπτυξη ενός σχεδίου κατασκευής ενός όπλου λέιζερ με την ονομασία «Πρόγραμμα 1007», το οποίο θα εξοπλίσει όλα τα νέα τουρκικής κατασκευής επιτεύγματα (αρχικά την φρεγάτα TF-2000 , κά) .

Το πρόγραμμα «υποστηρίζεται» από το σύνολο των αμυντικών εταιρειών και των πανεπιστημίων της Τουρκίας με σκοπό την επιτυχία αυτού του φιλόδοξου προγράμματος .

Το λέιζερ που σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθεί κυρίως ως ένα οπλικό σύστημα ακριβείας (CIWS) στην επόμενη γενιά φρεγατών της Τουρκίας, TF-2000, με κύρια αποστολή την καταστροφή εχθρικών πλοίων, αεροσκαφών και πυραυλικών απειλών.

Το πρόγραμμα κατασκευής του τουρκικής εμπνεύσεως και κατασκευής όπλου λέιζερ εκτιμάται ότι θα διαρκέσει 72 μήνες και υλοποιείται κάτω από συνθήκες άκρα μυστικότητας ως «ΕΤΝΑ άκρως απόρρητο» μια κατάσταση, που απαιτεί από όλους τους συμμετέχοντες να συμμορφωθούν με τους όρους ασφάλειας SAVTAG και τους κανονισμούς ασφαλείας καταλήγει το τουρκικό δημοσίευμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ