Επιστήμη

Υπηρεσία των ΗΠΑ επιλέγει την Google για να φιλοξενήσει τα email της

Η General Services Administrator (GSA) των ΗΠΑ θα είναι η πρώτη ομοσπονδιακή υπηρεσία που θα διατηρήσει τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έξω από τα κεντρικά της, σε εταιρείες που φιλοξενούν τέτοιες υπηρεσίες. Για το σκοπό αυτό επέλεξε την Google, τη Unisys και μερικές άλλες .

Η επιλογή αυτή αποτελεί πλήγμα για τη Microsoft, η οποία έχει προσπαθήσει να εδραιωθεί ως η εταιρία που προσφέρει τις πιο ασφαλείς υπηρεσίες για την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Το πενταετές συμβόλαιο αξίζει 6,7 εκατομμύρια δολάρια και προσφέρθηκε στη Unisys, συνεργάτης των εταιριών Google, Tempus Nova και Acunem Solutions. Θα προσφέρουν μια σειρά υπηρεσιών, συμπεριλαμβάνοντας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και εργαλεία συνεργασίας, «ώστε να διευκολυνθεί το εργατικό δυναμικό που είναι εν κινήσει », όπως δήλωσε η GSA.

Πρόσθεσε, ότι είναι η πρώτη ομοσπονδιακή υπηρεσία που θα χρησιμοποιήσει ένα σύστημα βασισμένο στην τεχνολογία cloud για τα email ολόκληρης της υπηρεσίας. Η GSA αναμένει ότι από την κίνηση αυτή θα εξοικονομήσει το 50% του κόστους για τα επόμενα πέντε χρόνια, σε σχέση με το κόστος που θα είχαν με το υπάρχον σύστημα.

ΠΗΓΗ: http://www.secnews.gr/archives/6667

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ