Επιστήμη

Facebook: ανανεωμένη πολιτική ιδιωτικότητας

Η πολυπλοκότητα των νομικών κειμένων και ειδικότερα των κειμένων που έχουν άμεση σχέση με τον χρήστη, όπως η πολιτική προσωπικών δεδομένων, έχει προβληματίσει αρκετούς και έχουν πολλές φορές ζητηθεί εξηγήσεις για δυσνόητους νομικούς όρους.

Το Facebook πρόσφατα εξέδωσε διευκρινιστική έκδοση όσον αφορά την πολιτική ιδιωτικότητας των χρηστών του, σε μια προσπάθεια να καταστήσει κατανοητούς τους άλλοτε πολύπλοκους νομικούς όρους.

Παρόλα αυτά κανένας όρος δεν έχει αλλάξει επί της ουσίας αλλά η γλώσσα που χρησιμοποιείται είναι σαφέστατα πιο κατανοητή και εύπεπτη για τους χρήστες οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι, και δεν είναι υποχρεωμένοι να είναι, με την δικηγορίστικη ορολογία

Εκπρόσωποι του Facebook ανακοίνωσαν ότι ο νέος τρόπος με τον οποίο παρουσιάζεται η πολιτική ιδιωτικότητας των χρηστών, βοηθάει κατά πολύ στην κατανόηση του νομικού πλαισίου ακόμη και από τους μη μυημένους στη νομική ορολογία.

Το τεράστιο αυτό βήμα με την υπογραφή του Facebook ελπίζουμε να προθυμοποιήσει και άλλες εταιρείες του χώρου να ακολουθήσουν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία φέρνοντας τον μέσο χρήστη πιο κοντά στην κατανόηση θεμάτων και αντικειμένων που τον αφορούν άμεσα।

Πηγή: http://www.secnews.gr/archives/10297

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ