Επιστήμη

Στο Defcon Kids δίνουν νέα διάσταση της έννοιας “script kiddies”

Hackid Logo Color3 Στο Defcon Kids δίνουν νέα διάσταση της έννοιας “script kiddies” Στο ετήσιο συνέδριο hacking, Defcon, που πραγματοποιείται στις ΗΠΑ έγινε αναφορά για την επόμενη γενιά white hat hackers.

Το Defcon Kids έχει προγραμματιστεί για τις 6-7 Αυγούστου και απευθύνεται σε παιδία ηλικίας 8-16 ετών που θέλουν να μάθουν σχετικά με το ethical hacking και τους white hat hackers.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Defcon Kids, οι νέοι θα μάθουν πως να παραβιάζουν κορυφαία συστήματα ασφάλειας, Google hacking και την συγγραφή κώδικα.

Επίσης, θα υπάρχει ένα δωμάτιο όπου τα παιδιά θα συμμετάσχουν σε κάποιες hacking δραστηριότητες όπως αποκωδικοποίηση και hardware hacking.

Οι διοργανωτές του Defcon δήλωσαν ότι δεν θέλουν να δημιουργήσουν άλλη μια ομάδα black hat όπως, οι Lulzsec οι οποίοι πρόσφατα ανακοίνωσαν ότι θα αποσυρθούν, αλλά να μάθουν στα παιδιά να χρησιμοποιούν τις ικανότητές τους για καλό σκοπό.

Επικεφαλής αυτού του προγράμματος θα είναι ένας 16χρονος white hat hacker ο οποίος έχει προσληφθεί από την Defcon και θα πληρώνεται από εταιρείες για να πραγματοποιεί ελέγχους ασφάλειας, οι οποίοι θα περιλαμβάνουν παραβίαση δικτύων για τον εντοπισμό ευπαθειών।

Πηγή: www.secnews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ