Επιστήμη

Οι Spammers προωθούν «κλωνοποιημένες» εφαρμογές στο Android Market

221664 google android market security original1 Οι Spammers προωθούν «κλωνοποιημένες» εφαρμογές στο Android MarketΔεν υπάρχει καμία τεχνική που να μην έχουν ανακαλύψει ή χρησιμοποιήσει οι spammers. Αυτή τη φορά στόχος έχουν γίνει οι εφαρμογές Android που αναπτύσσονται σε Java και έτσι είναι εύκολο να τις αντιγράψει κανείς.

Ένας ειδικός ασφάλειας από την F-Secure υποστηρίζει ότι έχουν εντοπίσει πολλές ανασκευασμένες εφαρμογές στην επίσημη ιστοσελίδα του Android Market. Οι εφαρμογές περιέχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με τις αρχικές, αλλά επίσης και μία ρύθμιση για την προβολή διαφημίσεων.

Όπως τονίζει ο ειδικός, οι περισσότερες εφαρμογές δεν περιέχουν κακόβουλο λογισμικό και μπορεί ο χρήστης να τις «κατεβάσει» δωρεάν. Το ζήτημα εδώ είναι ότι οι προγραμματιστές τις χρησιμοποιούν για την πώληση διαφημίσεων για την απόκτηση κερδών. Τις περισσότερες φορές όμως οι προγραμματιστές δεν έχουν την άδεια του δημιουργού της αρχικής εφαρμογής και η πράξη αυτή αποτελεί κλοπή της πνευματικής ιδιοκτησίας.

Αυτό που αναρωτιόμαστε είναι τι θα κάνει η Google για όλα αυτά και πότε θα αρχίσει να εξετάζει λεπτομερώς τη διαδικασία εισαγωγής νέων εφαρμογών।

Πηγή: secnews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ