Επιστήμη

ΙΠΤΑΜΕΝΕΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ.

MARS- Μια ανεμογεννήτρια στον αέρα
Magenn Power Air Rotor System (MARS)


Οι ιπτάμενες ανεμογεννήτριες ή αλλιώς εναέριες ανεμογεννήτριες (AWT), Αποτελούν την σχεδιαστική εφαρμογή μίας ιδέας που αφορά την αξιοποίηση της αιολικής ενέργειας , μέσω της λειτουργίας μιας ανεμογεννήτριας που δεν στηρίζεται σε κάποιο ικρίωμα ή πύργο στήριξης. Λειτουργεί αναρτημένη σε ειδικές ιπτάμενες κατασκευές όπως ένα «μπαλόνι με ήλιο» ή έναν ειδικής κατασκευής χαρταετό.
Ο νέος αυτός σχεδιασμός έχει δημιουργηθεί για να ξεπεράσει τα όρια των συμβατικών ανεμογεννητριών που είναι τοποθετημένες πάνω σε πύργους και δεν έχουν σταθερή ενεργειακή παραγωγή ηλεκτρισμού.

Το σύστημα «δρομέας του αέρα» (Άρης) είναι ένας αιωρούμενος στον ουρανό μηχανισμός περιστρεφόμενος περί οριζοντίου άξονα από τον άνεμο, που παράγει αποτελεσματικά μια ηλεκτρική ενέργεια σε ένα κόστος χαμηλώτερο από τα άλλα γνωστά ανταγωνιστικά αιολικά συστήματα.

Ξεκίνησε με ένα πειραματικό στάδιο στη Βόρεια Καρολίνα, η MARS (Magenn Air Rotor System), σχεδιάστηκε ως μια πηγή ανανεώσιμης ενέργειας για βιομηχανικούς πελάτες, που χρησιμοποιούν ενέργεια για εγκαταστάσεις σε απομακρυσμένες περιοχές ή που θέλουν να αντικαταστήσουν τις γεννήτριες ντίζελ.

Έχει μορφή τριών κυλινδρικών δομών και χρησιμοποιεί μια δεμένη ανεμογεννήτρια. Πετάει σε ύψος περίπου χιλίων ποδιών και μπορεί να μεταφέρει ηλεκτρισμό για άμεση χρήση ή μπορεί να αποθηκευτεί σε μπαταρίες καθώς επίσης και να σταλεί σε ένα δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.Η ιδέα των ιπτάμενων ανεμογεννητριών βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο, ωστόσο θα μπορούσε εξελιχθεί σε μια μεγάλη πηγή ενέργειας στο εγγύς μέλλον, καθώς μεγάλο ποσοστό ανανεώσιμης και μη ρυπογόνου ηλεκτρικής ενέργειας θα μπορούσε να παράγεται σε μεγαλύτερα υψόμετρα.

http://dmcarchitect.blogspot.gr

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ