Βουλή
Government

Άρση ασυλίας για 13 βουλευτές της ΝΔ για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

Την άρση της ασυλίας δεκατριών βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης.

CONTINUE READING



Η συγκεκριμένη κοινοβουλευτική διαδικασία δρομολογήθηκε προκειμένου να διερευνηθεί από την τακτική δικαιοσύνη η πιθανή εμπλοκή των εν λόγω πολιτικών προσώπων στο υπό διερεύνηση σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Στην κρίσιμη ονομαστική ψηφοφορία συμμετείχαν συνολικά 288 βουλευτές, με το αποτέλεσμα να διαμορφώνεται με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της άρσης.

Η στάση του σώματος και η απόφαση της ολομέλειας

Η ψηφοφορία διεξήχθη σε αυστηρό θεσμικό πλαίσιο, επιβεβαιώνοντας τη βούληση του σώματος να ανοίξει ο δρόμος για την απρόσκοπτη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης. Το κοινοβούλιο, με τη θετική του ψήφο, επέτρεψε τον πλήρη έλεγχο των πεπραγμένων γύρω από τον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων.

CONTINUE READING



Οι θετικές ψήφοι κυμάνθηκαν σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα για κάθε έναν από τους εγκαλούμενους βουλευτές, με τις αρνητικές ψήφους να περιορίζονται στον ελάχιστο αριθμό των δύο στις περισσότερες περιπτώσεις.

Μετά την επίσημη ανακοίνωση του αποτελέσματος από το προεδρείο της Βουλής, η δικογραφία επιστρέφει στις αρμόδιες ανακριτικές και εισαγγελικές αρχές. Η δικαστική έρευνα για το ζήτημα του ΟΠΕΚΕΠΕ αναμένεται πλέον να εξετάσει ενδελεχώς τα διαθέσιμα στοιχεία, καλώντας τα πρόσωπα αυτά να δώσουν εξηγήσεις ενώπιον του νόμου, δίχως το κώλυμα της βουλευτικής ασυλίας.

Αναλυτικά η ακτινογραφία της ψηφοφορίας

Επί συνόλου 288 ψηφισάντων βουλευτών, τα αποτελέσματα της ονομαστικής ψηφοφορίας ανά πρόσωπο διαμορφώθηκαν με απόλυτη σαφήνεια. Ειδικότερα, για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή υπέρ της άρσης ψήφισαν 286 βουλευτές, ενώ καταγράφηκαν 2 «κατά».

CONTINUE READING



Αντίστοιχη ήταν η εικόνα για την πλειονότητα των στελεχών. Για τους Γιάννη Κεφαλογιάννη, Δημήτρη Βαρτζόπουλο, Μάξιμο Σενετάκη, Λάκη Βασιλειάδη, Χρήστο Μπουκώρο, Νότη Μηταράκη, Κώστα Σκρέκα, Θεόδωρο Λεονταρίδη και Τάσο Χατζηβασιλείου, καταμετρήθηκαν 286 θετικές ψήφι και 2 αρνητικές για τον καθένα.

Ελάχιστες αριθμητικές διαφοροποιήσεις σημειώθηκαν στις περιπτώσεις των υπολοίπων τριών βουλευτών. Συγκεκριμένα, για τον Κώστα Τσιάρα υπέρ της άρσης ψήφισαν 285 βουλευτές και κατά 2. Για τον Χαράλαμπο Αθανασίου υπέρ τάχθηκαν 285 βουλευτές, 2 ψήφισαν κατά, ενώ καταγράφηκε και 1 «παρών». Τέλος, για την Κατερίνα Παπακώστα το αποτέλεσμα έκλεισε με 287 θετικές ψήφους έναντι μόλις 1 αρνητικής.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR