αντάρτες Χούθι
Middle East

Βάζουν φωτιά στα «μπατζάκια» μας-Χούθι: Θα αρχίσουμε να χτυπάμε στόχους και στην Μεσόγειο

Ένας εκπρόσωπος του κινήματος Ανσάρ Αλλάχ, περισσότερο γνωστό στο ευρύ κοινό ως κίνημα ανταρτών Χούθι, ανακοίνωσε την έναρξη ενός νέου σταδίου στην μάχη που δίνουν κατά εμπορικών και πολεμικών πλοίων που συνδέονται με το Ισραήλ.

Αυτή η μάχη θεωρείται ιερή υποχρέωση από τους ισλαμιστές αντάρτες της Υεμένης και γίνεται για να δείξει η οργάνωση την υποστήριξή της στον παλαιστινιακό λαό και στην Χαμάς που πολεμά τον ισραηλινό στρατό στην Λωρίδα της Γάζας εδώ και πολλούς μήνες.

CONTINUE READING

Επιθέσεις των Χούθι στη Μεσόγειο;

Πιο συγκεκριμένα, οι Χούθι φαίνεται πως ανακοίνωσαν το τέταρτο στάδιο στην επιχείρησή τους κατά των εμπορικών πλοίων που πλέουν στα ύδατα της Μέσης Ανατολής και σύμφωνα με αυτούς «εξυπηρετούν εβραϊκά συμφέροντα». Να σας υπενθυμίσουμε πως για την αντιμετώπιση των ανταρτών, το ΝΑΤΟ και η Ευρώπη ανέπτυξαν πολεμικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και στην ευρύτερη περιοχή για να προστατεύουν εμπορικά πλοία που έπλεαν κοντά στην Υεμένη.

Τώρα, ο εκπρόσωπος Γιαχία Σαρί των Χούθι ανέφερε πως εάν οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις (IDF) εξαπολύσουν επίθεση στην παλαιστινιακή πόλη Ράφα τότε η οργάνωσή του θα επιτεθεί οποιοδήποτε πλοίο πλέει στην Ερυθρά ή στην Μεσόγειο Θάλασσα με προορισμό ισραηλινό λιμάνι.

Ο Σαρί τόνισε πως οι Χούθι θα δράσουν έναντι όλων των πλοίων, ανεξαρτήτως της χώρας προέλευσής τους. Αυτό θα σήμαινε πως οι αντάρτες της Υεμένης θα μπορούσαν να επεκτείνουν τις επιθέσεις τους ακόμη και στο σημαντικό Κόλπο του Άντεν.

«Αυτό σημαίνει επίθεση σε όλα τα πλοία που παραβιάζουν την απαγόρευση των ισραηλινών μεταφορών και κινούνται προς λιμάνια στην κατεχόμενη Παλαιστίνη από την Μεσόγειο Θάλασσα μέσω οποιαδήποτε περιοχής στην οποία έχουν πρόσβαση» προειδοποίησε ο εκπρόσωπος των Χούθι.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως εάν οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις ξεκινήσουν κάποια επιχείρηση κατά της πόλης Ράφα, «ο υεμενικός στρατός θα επιβάλλει αυστηρές κυρώσεις» κατά όλων των πλοίων και των εταιρειών που συνδέονται ή κατευθύνονται σε ισραηλινά λιμάνια. Αυτό που αποτελεί νέα είδηση βέβαια είναι το γεγονός πως οι Χούθι ανακοίνωσαν ότι για πρώτη φορά θα πραγματοποιήσουν επιθέσεις και στην ανατολική Μεσόγειο.

CONTINUE READING

Δυτικά μέσα από την άλλη εξέφρασαν την άποψη πως οι αντάρτες Χούθι κατά πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται να προβούν σε τέτοιες δράσεις, δηλαδή σε επιθέσεις στην ανατολική Μεσόγειο, περιγράφοντας τις απειλές της οργάνωσης απλές «μπλόφες».

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR