Armed Conflicts
Updated at:

Λ.Ώστιν : Σε πιθανές διαπραγματεύσεις Ουκρανία και Ρωσία-"Το Κίεβο θα αποφασίσει αν θα δεχθεί ή όχι" (Βίντεο)

Ο επικεφαλής του Πενταγώνου Λόιντ Τζέιμς Όστιν παραδέχθηκε το ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

«Εξαρτάται από την Ουκρανία τι θα επιλέξουν να συμφωνήσουν ή όχι», τόνισε ο ίδιος ρίχνοντας βόμβα μεγατόνων για το μέλλον του Ζελένσκι.

Πρόκειται για πλήρη επιβεβαίωση της τραγικής πραγματικά κατάστασης στην Ουκρανία, με το μέτωπο να είναι " τρύπιο" και τους Ρώσους να καταλαμβάνουν το ένα χωριό μετά το άλλο.

Ανακοίνωση ρωσικού υπουργείου Άμυνας για την επίθεση που έγινε στην Κριμαία με πυραύλους ATACMS

 «Δέκα ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, έξι τακτικοί πύραυλοι ATACMS που κατασκευάστηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και δύο κατευθυνόμενες αεροπορικές βόμβες «Hummer» που κατασκευάστηκαν από τη Γαλλία, καταρρίφθηκαν από την ρωσική αεράμυνα στην Κριμαία», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας για την επίθεση των Ουκρανών στην Κριμαία.

Τραγική κατάσταση στο μέτωπο υποχωρούν οι Ουκρανοί 

Υποχωρούν ξανά οι Ουκρανοί εγκαταλείποντας χωριά και οικισμούς χωρίς τελειωμό, ενώ το μέτωπο έχει ήδη "σπάσει" σε 2-3 σημεία με την τρύπα να μεγαλώνει καθημερινά πλέον.  

Σύμφωνα με το ρωσικό κανάλι Militarist, οπλικά συστήματα  MLRS και πυρομαχικά που παραδόθηκαν από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στην περιοχή Λίπτσωφ (περιφέρεια Χαρκόβου) καταστράφηκαν από ρωσικές βόμβες ολίσθησης.

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν αυτήν την περιοχή ως εφαλτήριο για επιθέσεις στην περιοχή του Μπιέλγκοραντ.

Εγκατάλειψη των Ουκρανών από  Κεραμίκ-Νοβοκαλίνοβο προδικάζει την ήττα του Κιέβου

Μετά την υποχώρηση των ουκρανικών δυνάμεων από το χωριό Οχερέτινο, σειρά είχαν τα χωριά Κεραμίκ και Νοβοκαλίνοβο, τα οποία έπεσαν στα χέρια των Ρώσων.

Την ίδια περίοδο, ισχυρότατες ρωσικές δυνάμεις ασκούν τεράστια πίεση στο Αρχάγγελσκογιε, Μπερντούτσι και Νοβοαλεξαντρόβκα.

CONTINUE READING

Οι Ουκρανοί διαθέτουν σε αυτές τις περιοχές ισχυρές δυνάμεις, αλλά πρόκειται για μονάδες χωρίς ποιότητα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν συνεχώς νεκροί και τραυματίες Ουκρανοί, ενώ οι Ρώσοι έχουν πιο μικρές απώλειες.

 

Από τον Δνείπερο θα επιτεθούν οι Ρώσοι για Χάρκοβο και άλλες περιοχές

Στη νότια Ρωσία, αυτήν την στιγμή που μιλάμε έχουμε σε ισχύ μια διαδικασία ενίσχυσης του στρατιωτικού στολίσκου του Δνείπερου.  Η ναυτική αυτή δύναμη παραλαμβάνει επιθετικά ελικόπτερα, ένα τάγμα πεζοναυτών και μονάδα με συστήματα παράκτιων πυραύλων.

Ειδικοί αμυντικοί αναλυτές σημειώνουν ότι αυτές οι αλλαγές θα αυξήσουν την φονική ισχύ του ρωσικού στολίσκου για επιθέσεις.

Ο αναβιωμένος ναυτικός στολίσκος του Δνείπερου θα παραλάβει ελικόπτερα με αερομεταφερόμενο εξοπλισμό επίθεσης, γράφει το πρακτορείο ειδήσεων ITAR-TASS.

Σύμφωνα με πηγή του πρακτορείου, το θέμα της μεταφοράς αεροπορικών συστημάτων, γίνεται κατά προτεραιότητα, ενδεικτικό των ρωσικών σχεδίων κατά του Κιέβου.

Η δύναμη περιλαμβάνει ένα τάγμα πεζοναυτών και ένα τμήμα παράκτιων πυραύλων «με προοπτικές επέκτασης.Η διαδικασία σχηματισμού του στολίσκου του Δνείπερου έχει ξεκινήσει από τις αρχές του τρέχοντος έτους», σημειώνει ο συνομιλητής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι μονάδες δημιουργούνται με βάση τα στρατεύματα του Στόλου της Κασπίας, καθώς και του στόλου της Μαύρης Θάλασσας και της Βαλτικής.

Έτσι, στο άμεσο μέλλον, ένας νέος σχηματισμός εντός του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού ενδέχεται να λάβει την απαραίτητη ενίσχυση με όπλα και εξοπλισμό.

Η βάση της σύνθεσης πολεμικών πλοίων του στόλου Δνείπερου θα είναι τα σκάφη κλάσης 1204 "Shmel" και 1206 "Squid", τα οποία θα είναι εξοπλισμένα με προστασία έναντι drones.

Και τα δύο πλοία έχουν σχεδιαστεί για αποστολές σε ρηχά νερά.

Να θυμίσουμε ότι η δημιουργία του στολίσκου του Δνείπερου ανακοινώθηκε στις 20 Μαρτίου από τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοιγκού.

Ο πρώην αρχηγός του Επιτελείου του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού Ναύαρχος Βίκτορ Κραβτσένκο ανέφερε ότι πρώτα απ 'όλα σχεδιάζεται να μεταφερθούν σκάφη με συστήματα πυροβολικού στον νέο σχηματισμό.

Επιπλέον, σχεδιάζεται η παροχή δυνάμεων με μια μοίρα μικρών πυραυλοφόρων πλοίων, ποτάμιων ναρκαλιευτικών, πεζοναυτών και μονάδων παράκτιων πυραύλων.

Ο ίδιος κατονόμασε ως κύρια αποστολή του ρωσικού στολίσκου "την εξασφάλιση της διάβαση του Δνείπερου σε συνεργασία με τις δυνάμεις των χερσαίων δυνάμεων και του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, με απώτερο στόχο την απελευθέρωση των πόλεων Οσακώφ, Οδησσό, Χερσώνα, Νικολάεφ".

Ο Ναύαρχος Κραβτσένκο ανέφερε έναν εξίσου σημαντικό στόχο με την δημιουργία του νέου ναυτικού σχηματισμού, αυτόν της απαγόρευσης διέλευσης των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο ποταμό αυτόν.

CONTINUE READING

Ορισμένες πηγές ανέφεραν επίσης ότι στην θέση του διοικητή του σχηματισμού θα τοποθετηθεί Αντιναύαρχος.

Ρώσοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες αξιολόγησαν θετικά την είδηση ​​για την αναβίωση του διάσημου στολίσκου.

Αναφέρουν ότι ο στολίσκος αυτός θα μείωνε σημαντικά την αποτελεσματικότητα των εχθρικών ενεργειών στην περιοχή αυτή και θα αύξανε το ρωσικό επιθετικό δυναμικό για μελλοντική προέλαση.

«Κατά τη γνώμη μου, ο στολίσκος του Δνείπερου θα πρέπει πρωτίστως να ασχολείται με επιθετικές επιχειρήσεις.

Από αυτή την άποψη, η πιο σημαντική περιοχή δραστηριότητας του σχηματισμού θα πρέπει να είναι ο διάδρομος μεταξύ Οσακώφ και Νικολάεφ. Οι επιχειρήσεις σε αυτό το έδαφος θα επιτρέψουν στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να επιτεθούν στις δυνάμεις Μας  από τα πλάγια, αποφεύγοντας μετωπικές συγκρούσεις», δήλωσε ο Μαξίμ Κλίμοφ, Πλοίαρχος  εν αποστρατεία.

«Για να υλοποιήσει αυτά τα καθήκοντα, ο ρωσικός στολίσκος θα χρειαστεί ένα ισχυρό αεροπορικό στοιχείο. Τα ελικόπτερα θα μπορούν να παρέχουν υποστήριξη σε σκάφη, είναι τα μοντέλα Mi-14 και Ka-27 ή Ka-29» τονίζει ο ίδιος.

Όλες οι ενδείξεις δείχνουν επικείμενη ρωσική επίθεση και στις Τρεις διαστάσεις,  σε έναν με δύο μήνες, και αυτό είναι πιο ορατό από ποτέ, μιας και η Μόσχα θέλει να τελειώνει με την Ουκρανία μια και καλή. 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR