Russia
Updated at:

Το σενάριο για μία πιθανή ρωσική επίθεση στην Ευρώπη! Οι πέντε φάσεις που θα οδηγούσαν σε αντιπαράθεση Ρωσίας-ΝΑΤΟ (εικόνες)

Η βρετανική εφημερίδα The Telegraph παρουσίασε ένα πιθανό σενάριο επίθεσης που μπορεί να εξαπολύσει ο Πούτιν κατά της Ευρώπης και κατά, ορισμένων χωρών-μελών του ΝΑΤΟ. Το σενάριο έχει πέντε στάδια και θα οδηγούσε τελικά σε άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία.

CONTINUE READING

Στρατιωτικούς αναλυτές συμβουλεύτηκαν Βρετανοί δημοσιογράφοι που ανησυχούν για το σενάριο πολέμου που θα μπορεί να εξελιχθεί μέχρι το τέλος του 2024.

Στάδιο 1 - Άνοιξη 2024: Ο Πούτιν κινητοποιεί 200.000 στρατιώτες και εξαπολύει νέα επίθεση στην Ουκρανία εν μέσω Δυτικής υποστήριξης για το αβέβαιο και ασταθές Κίεβο.

Στάδιο 2 - Καλοκαίρι 2024: Η Ρωσία στοχεύει τα κράτη της Βαλτικής με επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και προκαλεί αναταραχή στους Ρώσους.

 

Στάδιο 3 - Φθινόπωρο 2024: Η Ρωσία χρησιμοποιεί την αναταραχή ως πρόσχημα για να ξεκινήσει στρατιωτικές ασκήσεις στη Λευκορωσία και να ενισχύσει στρατιωτικά το Καλίνινγκραντ.

Στάδιο 4 Χειμώνας 2024: Η Ρωσία πυροδοτεί μια σύγκρουση στον διάδρομο Suwalki που περιλαμβάνει την Πολωνία και τα κράτη της Βαλτικής.

Στάδιο 5 Αντιπαράθεση: Με τη Ρωσία να αντιμετωπίζει δυνάμεις του ΝΑΤΟ, ο Πούτιν θα αποφασίσει εάν θα εξαπολύσει επίθεση σε ευρωπαϊκό έδαφος.

 

Ο οικονομολόγος Andrew Lilico, καλεσμένος στην ενότητα Opinion της εφημερίδας The Telegraph, μίλησε επίσης για το σενάριο των στρατιωτικών αναλυτών. Ωστόσο, ο ειδικός είναι της άποψης ότι «η Ρωσία απλά δεν μπορεί να κερδίσει έναν πόλεμο κατά της Ευρώπης. Τα μαθηματικά είναι αδυσώπητα». «Μεσοπρόθεσμα, ακόμη και αν παραμερίσουμε τυχόν διαφορές στο «ηθικό», για να έχει μια ευκαιρία ενάντια στους συνδυασμένους στρατούς της ΕΕ (και έτσι να είναι σε οποιαδήποτε θέση να απειλήσει τη Βρετανία), η Ρωσία θα πρέπει είτε να διπλασιάσει ή να τριπλασιάσει τις τρέχουσες στρατιωτικές της δυνάμεις ή να διπλασιάσει ή να τριπλασιάσει τις στρατιωτικές της δαπάνες σε σχέση με το ΑΕΠ.

Ο διπλασιασμός των δαπανών του σε σχέση με το ΑΕΠ θα το έβαζε στο εύρος 12-15% της ύστερης Σοβιετικής Ένωσης – το επίπεδο που προκάλεσε την κατάρρευση της σοβιετικής οικονομίας τη δεκαετία του 1980. Ένας τριπλασιασμός θα ακρωτηρίαζε ακόμη περισσότερο τη ρωσική οικονομία», λέει ο Lilico, σε μια ανάλυση που δείχνει γιατί μια πιθανή ρωσική στρατιωτική επίθεση στην Ευρώπη θα ήταν, θεωρητικά, αδύνατη.

 

Προειδοποιήσεις για πιθανή ρωσική επίθεση

 

Ο Πολωνός υπουργός Άμυνας, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, δήλωσε, σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα , ότι η Πολωνία πρέπει να προετοιμαστεί επειγόντως για την απειλή πολέμου με τη Ρωσία. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Super Express, ο Πολωνός υπουργός ρωτήθηκε εάν θεωρεί πιθανή, τελικά, μια στρατιωτική ήττα της Ουκρανίας από τη Ρωσία και μια επακόλουθη εισβολή στην Πολωνία σε ένα τέτοιο σενάριο. «Περιμένω οποιοδήποτε σενάριο και παίρνω στα σοβαρά τα χειρότερα. Αυτό είναι το καθήκον ενός υπουργού Άμυνας στην κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα», απάντησε ο Kosiniak-Kamysz,.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι δεν τα «είπε αυθόρμητα αυτά τα λόγια», αλλά τα ζύγισε προσεκτικά πριν. Ανέφερε επίσης ότι το υπουργείο που ηγείται έχει αρχίσει να λαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα για να προετοιμαστεί για την απειλή για την οποία μίλησε, συμπεριλαμβανομένης της εξέτασης κενών στην προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού στον στρατό. Αν και οι μεγάλες αγορές όπλων είναι πολύ σημαντικές, ο ατομικός εξοπλισμός κάθε στρατιώτη πρέπει να αντιμετωπίζεται με την ίδια σοβαρότητα, είπε ο Πολωνός υπουργός. Είπε επίσης ότι η Πολωνία σκοπεύει να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην κοινή άμυνα της ΕΕ.

 

 

 

 

 

 



 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR