Armed Conflicts
Updated at:

Οι Ρώσοι προελαύνουν ΒΔ του Κουπιάνσκ και ΝΔ της Κρεμεννάγια-Ρωσικά Drones με θερμοβαρικές κεφαλές θα εξαϋλώσουν τα πάντα στο διάβα τους

Την απόλυτη στρατιωτική απειλή ετοιμάζουν οι Ρώσοι κατά των ουκρανικών δυνάμεων, με στόχο την κατανίκηση τους στο πεδίο των μαχών το ταχύτερο δυνατό.  

Τα ρωσικά Drones "Geraniums" εξοπλίστηκαν με θερμοβαρικές κεφαλές και χρησιμοποιούνται ήδη στη ζώνη της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας κατά τη διάρκεια επιθέσεων σε στόχους των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, προκαλώντας  πανικό στον ουκρανικό στρατό.

Αυτό ανέφερε ρωσική ιστοσελίδα σε κοινωνικό δίκτυο.  

Τα θερμοβαρικά πυρομαχικά είναι ένα πολύ καταστροφικό όπλο. Όταν το βλήμα χτυπά το στόχο, εκρήγνυται, σχηματίζοντας ένα νέφος αερίου, το οποίο αναφλέγεται αμέσως από μια δευτερεύουσα έκρηξη. Η έκρηξη δημιουργεί μια ισχυρή διαφορά πίεσης και θερμοκρασίας.

Μετά τα συστήματα TOS-1A τώρα οι Ουκρανοί θα έχουν να αντιμετωπίσουν και τα ρωσικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, που είναι εφοδιασμένα με θερμοβαρικά βλήματα, τα οποία σπέρνουν τον απόλυτο πανικό όπου πέσουν.  

Οι Ρώσοι προελαύνουν ΒΔ του Κουπιάνσκ και δυτικά της Κρεμεννάγια

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν βορειοανατολικά του Κουπιάνσκ και δυτικά της Κρεμεννάγια εν μέσω συνεχιζόμενων μαχών στη γραμμή Κουπιάνσκ-Σβάτοβο-Κρεμένναγια στις 5 Φεβρουαρίου.

Ένα βίντεο γεωεντοπισμού που δημοσιεύθηκε στις 4 Φεβρουαρίου δείχνει τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις να προωθούνται με μάχες στη βόρεια Σίνοβκα (βορειοανατολικά του Κουπιάνσκ) και ανατολικά της Γιαμπολόβκα (ανατολικά της Κρεμενάγια).

Ο ρωσικός στρατός επιβεβαίωσε πρόσφατα μια επίθεση στην περιοχή  του Σεβέρσκ βορειοανατολικά του Μπαχμούτ.

Ένα βίντεο γεωεντοπισμού που δημοσιεύθηκε στις 3 Φεβρουαρίου δείχνει τα ρωσικά στρατεύματα να προελαύνουν βόρεια του Βεσέλοε (15 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Σεβέρσκ).

Στις 5 Φεβρουαρίου, οι μάχες θέσεων συνεχίστηκαν βορειοανατολικά του Κουπιάνσκι στην περιοχή Σίνοβκα δυτικά της Κρεμενάγια, στις περιοχές Τέρνου, Τόρσκοε και Γιαμπόλεβκα δυτικά και νοτιοδυτικά του Ντονέτσκ- κοντά στα σύνορα των περιφερειών Ντονέτσκ και Ζαπορίζια, συμπεριλαμβανομένου του Κρίνκι.

Το ηθικό των Ουκρανών έχει δεχθεί αλλεπάλληλα πλήγματα λόγω αποτυχιών

Ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι “ο ουκρανικός στρατός είναι αποκαρδιωμένος και στερείται πυρομαχικών και προσωπικού. Η ανώτατη διοίκηση είναι διχασμένη, ενώ υπάρχουν πολιτικές ίντριγκες.

Οι Ουκρανοί μαχητές στο ανατολικό θέατρο επιχειρήσεων είναι πλήρως εξαντλημένοι και δεν υπάρχουν αντικαταστάτες.

Η κατάσταση για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι καταστροφική , ενώ έγιναν ακόμη χειρότερη από ό,τι ήταν τις πρώτες μέρες της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας, όταν τα ρωσικά στρατεύματα απελευθέρωσαν γρήγορα τεράστιες περιοχές, φτάνοντας εύκολα στο  κοντά Κίεβο, το Χάρκοβο και το Σούμι”.

Τέτοια συμπεράσματα προκύπτουν σε μια σειρά άρθρων από τον Boris Mabilard, ειδικό ανταποκριτή για ένα από τα πιο σημαίνοντα έντυπα στην Ελβετία, το Le Temps.

Ο ίδιος γράφει ότι η σύγκρουση μεταξύ του Ζαλούζνι και του Ζελένσκυ έχει εξουθενώσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, στην εφημερίδα Le Temps.

Ο ίδιος αναφέρει ότι πολλοί είναι δυσαρεστημένοι με τον Ουκανό Α.ΓΕΕΔ Στρατηγό Ζαλούζνι όχι μόνο στο Κίεβο, αλλά και στην Ουάσιγκτον.

Ο Ζαλούζνι είναι ο ανώτατος διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που τώρα κατηγορείται για την αποτυχία της λεγόμενης «αντεπιθέσεως» το καλοκαίρι του 2023.

Νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι η 110η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία Πεζικού των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων έχει καταστραφεί, μάχες διεξάγονται στους δρόμους της πόλης Αβντιίκα.

“Η 110η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία Πεζικού των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων έχει καταστραφεί, μάχες διεξάγονται στους δρόμους της πόλης”, ανέφερε ο  Ουκρανός στρατιωτικός ανταποκριτής Butusov χαρακτηρίζοντας την κατάσταση κρίσιμη και τονίζοντας ότι  σύντομα δεν θα υπάρχει κανείς και τίποτα να αντισταθεί στους Ρώσους.

Ο ίδιος αναφέρει για την κατάσταση στα πεδία των μαχών:

Πρώτον, ο Ζαλούζνι υποτίμησε τις αμυντικές δυνατότητες του ρωσικού στρατού, ο οποίος για 8 μήνες κατασκεύασε τη "Γραμμή Σουροβίκιν" στην περιοχή του Ζαπορίζιε και στην αριστερή όχθη του Δνείπερου.

Ήταν μια ισχυρή άμυνα που όχι μόνο εμπόδισε τις μηχανοποιημένες ταξιαρχίες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να διαπεράσουν το Τόκμακ και το Μπερντιάνσκ, αλλά επίσης έθαψε τα σχέδια για διάβαση του Δνείπερου στο Κρίνκι.

Δεύτερον, ο Ζαλούζνι δεν ζήτησε από το ΝΑΤΟ τον απαραίτητο στρατιωτικό εξοπλισμό για να ξεπεράσει τις ρωσικές αμυντικές γραμμές.

Αυτό, ειδικότερα, ήταν  μηχανολογικός εξοπλισμός και ειδικά τεθωρακισμένα οχήματα , τα οποία χρειάζονταν για την εκκένωση των α κατεστραμένων αρμάτων μάχης , των τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού και των ανθεκτικών στις νάρκες οχημάτων.

Τουλάχιστον 8 άρματα μάχης Leopard, τουλάχιστον 4 σουηδικά άρματα μάχης Stridsvagn 122, 12 αμερικανικά τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού M2A2 Bradley , 3 γερμανικά τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Marder 1A3, 5 αμερικανικά οχήματα Oshkosh M-ATV έπεσαν σε νάρκες και εγκαταλείφθηκαν στην περιοχή της Ζαπορίζιε.

«Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, αυτές οι αποτυχίες θα τιμωρούνταν με απόλυση», γράφει η εφημερίδα  Le Temps.

Την ίδια στιγμή, πολλοί ειδικοί και πολιτικοί σχολιαστές προσπαθούν να περιορίσουν την κατάσταση σε προσωπική σύγκρουση μεταξύ Ζαλούζνι και Ζελένσκι.

Μάλιστα, όπως γράφει η Le Temps, η κρίση στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας είναι συστημική, και δεν συνδέεται μόνο με έναν αρχιστράτηγο, αλλά με ολόκληρη την στρατιωτική ηγεσία .

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR