Ουκρανοί στρατιώτες
Armed Conflicts

Ούτε οι Ρώσοι δεν το περίμεναν! Έσπασαν την ουκρανική γραμμή αμύνης στην Ταμπάεφκα του Κουπιάνσκ και προχωρούν (Βίντεο)

Σύμφωνα με ρωσικές αναφορές της αμυντικής σελίδας SvPressa, στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ μηχανοκίνητοι σχηματισμοί της ρωσικής ομάδας δυνάμεων Νότος απώθησαν 6 επιθέσεις από ομάδες εφόδου της 32ης, της 60ης και της 95ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων κατά των περιοχών της Σινκόβκα και του Τερνόφ.

CONTINUE READING

Οι Ουκρανοί ενίσχυσαν τις εφόδους τους με τεθωρακισμένα οχήματα, ωστόσο έχασαν μία διμοιρία αντρών και 2 άρματα μάχης τύπου T-64, αποκάλυψε ένας Ρώσος στρατιωτικός εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με την SvPressa επρόκειτο για επίλεκτους κομάντος του ουκρανικού στρατού, τους οποίους έστειλε ο Ουκρανός στρατηγός Σίρσκι με απώτερο σκοπό να ανακαταλάβουν εδάφη που προσάρτησε ο ρωσικός στρατός στην επικράτεια ελέγχου του.

Αναφορές της 19ης Ιανουαρίου περιγράφουν πως «στην περιοχή του Σβάτοβο κοντά στην Ορλιάνκα, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ανακατέλαβαν μέρος των θέσεών τους. Ανατολικά της Ταμπάεφκα ο ρωσικός στρατός διείσδυσε εντός των θέσεων μίας ουκρανικής ταξιαρχίας».

Η SvPressa αναφέρει πως είναι αρκετά πιθανό οι ρωσικές δυνάμεις να κατάφεραν να περάσουν τον αυτοκινητόδρομο N-26 Κουπιάνσκ-Κρεμέναγια. Σύντομα ίσως σημειωθεί και ακόμη μία διείσδυση των ρωσικών δυνάμεων εντός της ουκρανικής αμυντικής γραμμής, συγκεκριμένα κοντά στο Μπερέστοβε. 

Ένα ρωσικό κανάλι στο Telegram μετέδωσε χαρμόσυνα νέα από το μέτωπο, λέγοντας μεταξύ άλλων πως στην αριστερή όχθη του ποταμού Όσκολ σημειώνεται ισχυρή προέλαση του ρωσικού στρατού κατά μήκος ενός μετώπου πολλών χιλιομέτρων. Σε κάποιες περιοχές λέγεται πως οι Ρώσοι έφτασαν βάθος ακόμη και 1 χιλιομέτρου.

«Οι μονάδες των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας που βρίσκονται στην αριστερή πλευρά του Κουπιάνσκ βιώνουν επιπλοκές στον ανεφοδιασμό τους με εφεδρείες και πυρομαχικά, αφού ομάδες στρατιωτών αρνούνται να υπακούσουν στις διαταγές της διοίκησης. Το πυροβολικό μας πραγματοποίησε μία σειρά από επιτυχή πλήγματα σε περιοχές όπου εχθρικές δυνάμεις είχαν συγκεντρωθεί σε δασώδεις τμήματα νότια του Κουπιάνσκ-Βουζλόβγι» πρόσθεσε μία άλλη ρωσική αναφορά.

χάρτης - ρωσική διείσδυση στην Ταμπάεφκα

Ο Σίρσκι στο Κουπιάνσκ

CONTINUE READING

Η SvPressa αναφέρει πως αυτές οι επιπλοκές είναι και ο λόγος που επισκέφθηκε πρόσφατα ο Ουκρανός στρατηγός Σίρσκι το Κουπιάνσκ, ο οποίος μετά το ταξίδι του ανέφερε πως «η κατάσταση σε αυτήν την κατεύθυνση παραμένει έντονη, με τον ρωσικό στρατό να μη σταματά την διεξαγωγή επιχειρήσεων με έντονα πυρά. Οι κύριες προσπάθειες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων επικεντρώνονται στην εκδίωξη των ουκρανικών μονάδων από το δάσος του Κουπιάνσκ, έτσι ώστε να καταλάβουν την Σινκόβκα».

Τέλος, η SvPressa χαρακτηρίζει ψευδείς όλες τις ουκρανικές αναφορές στο διαδίκτυο που μεταδίδουν την αδυναμία του ρωσικού στρατού να διασπάσει την ουκρανική αμυντική γραμμή σε αυτόν τον τομέα του μετώπου.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR