Σίρσκι με Ζαλούζνι και Ρώσοι κομάντος
Armed Conflicts

Ρώσοι κομάντος καταφτάνουν από τη Ρωσία στο Κρασνολιμάνσκ για επικείμενη έφοδο-Σε απόγνωση Ζαλούζνι και Σίρσκι (Βίντεο)

Ρωσικά μέσα προοικονομούν πως σύντομα το Κρασνολιμάνσκ της περιοχής του Ντονιέτσκ θα γίνει ρωσικό, με Ρώσους πιλότους drone και ελεύθερους σκοπευτές να ετοιμάζουν επικείμενη έφοδο σε αυτήν την κατεύθυνση.

CONTINUE READING

Το Κρασνολιμάνσκ στο Επίκεντρο το Ρωσικού Στρατού

Πιο συγκεκριμένα η ρωσική αμυντική σελίδα SvPressa αναφέρει πως οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν αποδυναμωθεί περισσότερο από ποτέ στην κατεύθυνση του Κρασνολιμάνσκ. Η ρωσική πολεμική αεροπορία και το ρωσικό πυροβολικό έπληξαν 2 διοικητήρια των ουκρανικών δυνάμεων, 1 αποθήκη πυρομαχικών και 1 πυροβολική συστοιχία αμερικανικής παραγωγής σε διάφορες περιοχές αυτού του τομέα. 

Σύμφωνα με την ρωσική ομάδα δυνάμεων Κέντρο, η οποία επιχειρεί σε αυτήν την κατεύθυνση, οι ουκρανικές ημερήσιες απώλειες ανέρχονται σε έως και 160 μέλη προσωπικού, 1 τεθωρακισμένο και 3 ολμοβόλα διαμετρήματος 120 χιλιοστών. 

Η SvPressa αναφέρει πως δεδομένων των απωλειών του ουκρανικού στρατού φαίνεται πως η τακτική του ρωσικού στρατού τώρα είναι η πρόκληση μέγιστων πληγμάτων κατά των εχθρικών δυνάμεων στην περιοχή αυτή. 

Μεταξύ 3 και 8 Ιανουαρίου δεδομένα στο διαδίκτυο προτείνουν πως ο ρωσικός στρατός σημείωσε σημαντική προέλαση στην περιοχή της Κρεμέναγια προς τον οικισμό Τέρνι, φτάνοντας 3 χιλιόμετρα μακριά από το εν λόγω χωριό. Στην ουσία μιλάμε για διάλυση της ουκρανικής αμυντικής γραμμής της προεξοχής Τορ, συγκεκριμένα το βόρειο κομμάτι της.

Η ρωσική σελίδα μεταδίδει την είδηση πως πληρώματα πυροβολικού, πιλότοι drone και ελεύθεροι σκοπευτές που επιχειρούν κατά μήκος όλου του μετώπου στην Ζαπορίζια μεταφέρονται τώρα κοντά στην Κρεμέναγια για να εφαρμόσουν τα νέα ρωσικά σχέδια. Στόχος τους να κάνουν εφιαλτικές τις ζωές των Ουκρανών αμυνόμενων στην περιοχή, έτσι ώστε να προελαύσουν ευκολότερα οι ρωσικές βαριές δυνάμεις.

Παράλληλα, ένας χάρτης που δημοσίευσαν Ουκρανοί αναλυτές στις 12 Ιανουαρίου υποδεικνύει πως μάχες λαμβάνουν χώρα στα περίχωρα της Γιαμπολόβκα. Η SvPressa προσθέτει πως είναι ξεκάθαρη η ρωσική προέλαση προς το Τόρσκογιε κατά μήκους του αυτοκινητόδρομου O-130501. 

CONTINUE READING

Επιπρόσθετα ο στρατηγός Σίρσκι του ουκρανικού στρατού ανακοίνωσε πως η Μόσχα μεταφέρει επιθετικές ομάδες στην κατεύθυνση του Σεβέρσκ, προετοιμάζοντας με αυτόν τον τρόπο επικείμενες επιθέσεις σε αυτήν την περιοχή. Σύμφωνα με αναφορές «φρέσκιες» μονάδες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων καταφτάνουν σε αυτόν τον τομέα από τη Ρωσία, για αυτό και έχουν ξεκινήσει ήδη διαδικασίες διασπάσεως των ναρκοπεδίων που βρίσκονται στον διάβα τους.

Ο Σίρσκι έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως οι Ρώσοι ετοιμάζουν μία νέα επίθεση με επίκεντρο την κατεύθυνση του Λιμάν. Τόνισε πως συγκεντρώνουν δυνάμεις στην δασώδη περιοχή του Σερεμπριάνσκι.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR