Cyprus issue
Updated at:

Δένεια: Ο τουρκικός κατοχικός στρατός συνεχίζει τις εργασίες κατασκευής αντιαρματικών τάφρων

Αμετάβλητη παραμένει η κατάσταση στην περιοχή της Δένειας, με τον κατοχικό στρατό να συνεχίζει τις εργασίες κατασκευής αντιαρματικών τάφρων.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο κοινοτάρχης Δένειας Χριστάκης Παναγιώτου, είπε ότι τα μηχανήματα του κατοχικού στρατού παραμένουν στην περιοχή και συνεχίζουν τις εργασίες τους.

"Συνεχίζουν την κατασκευή ορυγμάτων σε απόσταση πενήντα με 100 μέτρων, από τα χωράφια όπου καλλιεργούν Ελληνοκύπριοι γεωργοί", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Παναγιώτου.

Είπε ότι τις τελευταίες ημέρες είναι αυξημένη η παρουσία της ειρηνευτικής δύναμης στην περιοχή, προσθέτοντας πως αυτό συνηθίζεται όποτε συμβαίνουν γεγονότα με τον τουρκικό στρατό.

CONTINUE READING

Ο κοινοτάρχης Δένειας εξέφρασε ικανοποίηση για το ενδιαφέρον που επέδειξε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος επικοινώνησε μαζί του, προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις.

Σοβαρές στρατιωτικές παραβιάσεις στη νεκρή ζώνη καταγράφει ο Γενικός Γραμματέας στην έκθεσή για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Στην αύξηση των στρατιωτικών παραβιάσεων στη νεκρή ζώνη και την γραμμή κατάπαυσης του πυρός, αναφέρεται ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, στην έκθεσή του για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ενώ στην έκθεσή του για τις Καλές του Υπηρεσίες, επαναλαμβάνει την ανησυχία του για τις εξελίξεις στην περιφραγμένη περιοχή των Βαρωσίων.

Συγκεκριμένα στην έκθεσή του για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ο Αντόνιο Γκουτέρες αναφέρεται στα περιστατικά στην νεκρή ζώνη στην περιοχή Αγίου Δομετίου και σημειώνει ότι η τάση προς την αυξημένη στρατιωτικοποίηση της ουδέτερης ζώνης και των γραμμών κατάπαυσης του πυρός, έγινε πιο έντονη.

Τονίζει ότι μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, υπήρξαν συνολικά τριακόσιες-δύο στρατιωτικές παραβιάσεις και από τις δύο πλευρές, εκ των οποίων οι 159 θεωρήθηκαν σοβαρές.

Ο κύριος Γκουτέρες υποδεικνύει πως η ΟΥΝΦΙΚΥΠ κατέγραψε μια ανησυχητική τάση επαναλαμβανόμενων παραβιάσεων τύπου επέλασης προς τα εμπρός, από τις τουρκικές δυνάμεις.

Παράλληλα σημειώνει ότι η σημαντική αύξηση του αριθμού και της σοβαρότητας των στρατιωτικών παραβιάσεων στο νησί προκαλεί μείζονα ανησυχία για τις προοπτικές ειρηνικής επίλυσης του Κυπριακού.

Στην έκθεσή του για τις Καλές του Υπηρεσίες, ο κύριος Γκουτέρες αναφέρει ότι τα Ηνωμένα Έθνη παραμένουν σταθερά στη δέσμευσή τους για ειρηνική επίλυση του Κυπριακού.

Ωστόσο επαναλαμβάνει την ανησυχία του για τις εξελίξεις στην περιφραγμένη περιοχή των Βαρωσίων και σημειώνει ότι η θέση των Ηνωμένων Εθνών για τα Βαρώσια παραμένει αμετάβλητη.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR