ρωσικά drones
World

Ρωσικό "Mastermind"! Άγνωστα UAV παρακολουθούν τακτικά τις γερμανικές βάσεις εκπαίδευσης Ουκρανών στρατιωτών

Όσο η γερμανική στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία ανθίζει αντί να μειώνεται, μία γερμανική δημοσίευση αναφέρει πως γερμανικές στρατιωτικές βάσεις στις οποίες εκπαιδεύονται Ουκρανοί στρατιώτες δέχθηκαν πρόσφατα επιθέσεις από άγνωστα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV).

CONTINUE READING

Η Εφημερίδα Bild Αποκαλύπτει Μυστικές Επιθέσεις

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο της EurAsian Times το οποίο επικαλείται τις αναφορές της γερμανικής εφημερίδας Bild, αυτά τα drones εντοπίζονται να πετούν πάνω από στρατιωτικές εγκαταστάσεις σχεδόν κάθε εβδομάδα. Ο γερμανικός στρατός λέγεται πως έχει επίγνωση αυτών των πτήσεων για περισσότερο από έναν χρόνο τώρα.

Η αναφορά δήλωσε πως Γερμανός διοικητής έδωσε εντολή στους αξιωματικούς της στρατιωτικής αστυνομίας τον Οκτώβριο του 2022 να εκπαιδευτούν στην χρήση συστημάτων κατά drones. Εκτός από αυτό, οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις σχημάτισαν μία εξειδικευμένη δύναμη κρούσης στα μέσα του Νοεμβρίου του 2023 με κύρια αποστολή την αντιμετώπιση παράνομων πτήσεων drones.

Βέβαια σήμερα δεν γνωρίζουμε σε τι κατάσταση βρίσκεται αυτή η γερμανική δύναμη κρούσης. Η εφημερίδα Bild παρατήρησε πως τα drones πετούν συχνά πάνω από πεδία εκπαίδευσης όπου Γερμανοί στρατιώτες δίνουν οδηγίες σε ουκρανικά στρατεύματα.

Ο Μάρκους Φάμπερ (Marcus Faber), μέλος της γερμανικής αμυντικής επιτροπής και του γερμανικού Ελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (Free Democratic Party) δήλωσε πως «drones συχνά εντοπίζονται πάνω από την στρατιωτική περιοχή εκπαίδευσης Klietz, όπου ο γερμανικός στρατός εκπαιδεύει Ουκρανούς σε άρματα μάχης Leopard 1».

Πέρυσι, η Γερμανία, η Δανία και η Ολλανδία είχαν ανακοινώσει πως θα μετέφεραν στον ουκρανικό στρατό κύρια άρματα μάχης τύπου Leopard 1A5, ωστόσο αυτής της κίνησης έπρεπε να προηγηθεί η εκπαίδευση ουκρανικών πληρωμάτων στο εν λόγω τεθωρακισμένο. Αυτά τα πληρώματα εκπαιδεύονται στην Γερμανία από τον περασμένο Απρίλιο, είχε δηλώσει στο παρελθόν ο Γερμανός υπουργός άμυνας Μπόρις Πιστόριους.

Και τώρα όπως όλα δείχνουν αυτά τα πεδία εκπαίδευσης Ουκρανών χειριστών σε άρματα Leopard έχουν επιστήσει το ενδιαφέρον κάποιου τρίτου. Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί, ο Φάμπερ και ο γερμανικός στρατός υποπτεύονται πως αυτός ο τρίτος είναι η Ρωσία, η οποία και ευθύνεται για τις πτήσεις drones. 

CONTINUE READING

Είναι ευρέως γνωστό πως ο ρωσικός στρατός διαθέτει υπερσύγχρονα μη επανδρωμένα αεροχήματα στο οπλοστάσιό του, τα οποία συχνά απογειώνονται για την πραγματοποίηση επιχειρήσεων κατασκοπίας, παρακολούθησης και αναγνώρισης (ISR) κατά των εχθρών της Μόσχας. Εάν η Ρωσία κρύβεται πράγματι πίσω από τις παρακολουθήσεις σε γερμανικές εκπαιδευτικές βάσεις, τότε στόχος της είναι να συλλέξει σημαντικές πληροφορίες που θα βοηθήσουν τους στρατιώτες της στο πεδίο της μάχης.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR