κινεζικός στόχος αντίγραφο του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS Gerald R. Ford
China
Updated at:

Τους έχουν "Φακελωμένους"! Οι Κινέζοι έχτισαν στόχο-αντίγραφο του ισχυρότερου αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ (Εικόνες)

Η Κίνα έχει βαλθεί να εξοντώσει τον θεωρητικά ανίκητο στόλο αεροπλανοφόρων του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού. Το νέο βήμα σε αυτήν την προσπάθεια του Πεκίνου είναι η δημιουργία ενός στόχου που μοιάζει εντυπωσιακά πολύ σε ένα από τα υπερ-αεροπλανοφόρα του Πενταγώνου.

CONTINUE READING

Κάτι μας Θυμίζει...

Αναλυτικότερα και βάσει άρθρου της αμερικανικής αμυντικής σελίδας The War Zone, η Κίνα κατασκεύασε έναν νέο στόχο που υποτίθεται πως αντιπροσωπεύει ένα εχθρικό αεροπλανοφόρο, συγκεκριμένα το νεότερο υπερ-αεροπλανοφόρο USS Gerarld R. Ford του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού. Ο εν λόγω στόχος τοποθετήθηκε σε ένα πεδίο βολών στο βορειοδυτικό τμήμα της Κίνας.

Το εν λόγω γεγονός επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά πως κρίσιμο κομμάτι της κινεζικής στρατηγικής σε έναν πόλεμο με τις ΗΠΑ είναι η καταστροφή των αεροπλανοφόρων του στόλου της Ουάσιγκτον. Παράλληλα, η δημιουργία ενός τέτοιου στόχου υποδεικνύει πως ο κινεζικός στρατός δοκιμάζει αυτήν την περίοδο νέες δυνατότητες, οι οποίες μελλοντικά ίσως χρησιμοποιηθούν για πλήγματα μεγάλου βεληνεκούς κατά αμερικανικών αεροπλανοφόρων ή άλλων αμερικανικών πολεμικών πλοίων. Αυτές οι δυνατότητες έχουν την μορφή αντιπλοϊκών βαλλιστικών πυραύλων ή αντιπλοϊκών πυραύλων κρουζ κλπ, οι οποίοι θα επιτρέψουν στο Πεκίνο να αρνηθεί την πρόσβαση αμερικανικών πλοίων κατά μήκος του δυτικού Ειρηνικού.

κινεζικός στόχος αντίγραφο του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS Gerald R. Ford

Η φωτογραφία του νέου στόχου του κινεζικού στρατού λήφθηκε την 1η Ιανουαρίου από δορυφόρο της Planet Labs στην έρημο Τάκλα Μακάν στην κινεζική περιφέρεια Σιντζιάνγκ. Στην εικόνα βλέπουμε ένα μαύρο στόχο στο σχήμα του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS Gerald R. Ford. Σύντομα θα τεθούν σε λειτουργία και άλλα παρόμοια αεροπλανοφόρο στο αμερικανικό πολεμικό ναυτικό. Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός πως ο κινεζικός στόχος παρουσιάζει ακριβείς λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα τα 4 συστήματα εκτόξευσης αεροσκαφών του πλοίου κλπ.

CONTINUE READING

Οι εργασίες στην κινεζική έρημο ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2023, οπότε κατ' επέκταση μέσα σε διάστημα 2 μηνών οι Κινέζοι πρόλαβαν και δημιούργησαν ένα πειστικό αντίγραφο-στόχο του αμερικανικού πλοίου. Στο εν λόγω κινεζικό πεδίο βολών έχουν εμφανιστεί στο παρελθόν και άλλοι στόχοι που μοιάζουν με αμερικανικά πολεμικά πλοία, όπως ένας στόχος που σχεδιάστηκε για να αντιπροσωπεύει ένα αντιτορπιλικό της αμερικανικής κλάσης Arleigh Burke.

Με αυτόν τον τρόπο ο κινεζικός στρατός εκπαιδεύεται, εξασκείται και δοκιμάζει τα όπλα και τις ικανότητές του κατά στόχων που μοιράζονται πολλές ομοιότητες με κάποια από τα ισχυρότερα πολεμικά πλοία των Αμερικανών. Έτσι ελπίζουν να αποκτήσουν ένα πραγματικό πλεονέκτημα σε μία πιθανή σύγκρουση Πεκίνου-Ουάσιγκτον.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR