Armed Conflicts
Updated at:

Προτρέπουν τον Πούτιν να στείλει πυραύλους στους Χούτι για να βυθίσουν το βρετανικό Αντιτορπιλικό HMS Diamond στην Ερυθρά Θάλασσα

Μέσα ενημέρωσης στην Ρωσία προτρέπουν το Κρεμλίνο να εξετάσει το ενδεχόμενο επίθεσης δια μέσω των Χούτι, προς το βρτανικό Πολεμικό Πλοίο HMS Diamond που είναι στην Ερυθρα θάλασσα, αφού ρωσικό αποβατικό σκάφος έγινε στόχος αεροπορικής επιδρομής, με την συνδρομή του Λονδίνου.

Οι Ρώσοι θεωρούν ότι η Βρετανία έδωσε πυραύλους Storm Shadow με εμβέλεια 560 χλμ για να κτυπηθεί το ρωσικό αποβατικό.

Σύμφωνα με την Pravda.ru, υποστηρικτές του Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως ο υπουργός Άμυνας της χώρας Σεργκέι Σόιγκου ζήτησε αυτό ακριβώς από τον Ρώσο πρόεδρο, μετά το χτύπημα του αποβατικού πλοίου Novocherkassk από κατευθυνόμενους πυραύλους σε βάση στην Θεοδωσία της Κριμαίας.

Το ρωσικό μέσο ενημέρωσης κατηγορεί το Ηνωμένο Βασίλειο για την επίθεση της 26ης Δεκεμβρίου, η οποία διεξήχθη από την Ουκρανία, με τους Ρώσους αναλυτές να πιστεύουν ότι η χώρα τους πρέπει να αντεπιτεθεί στα ίσια.

Το Fitzroy Magazine, ένα άλλο ρωσικό έντυπο, αναφέρει ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα πρέπει να μεταφέρει αντι-πλοϊκούς πυραύλους στους υποστηριζόμενους από το Ιράν αντάρτες Χούτι στην Υεμένη για να χτυπήσουν το βρετανικό πλοίο HMS Diamond.

CONTINUE READING

Η βρετανική Πολεμική Αεροπορία ετοιμάζει κύμα αεροπορικών επιθέσεων κατά των Χούτι στην Υεμένη

Την ίδια στιγμή, το Ηνωμένο Βασίλειο «εξετάζει αεροπορικές επιδρομές» κατά των ανταρτών Χούτι στην Υεμένη.
Ο βρετανικός στρατός ετοιμάζεται να εξαπολύσει ένα κύμα αεροπορικών επιδρομών εναντίον των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι δημιουργώντας χάος στην Ερυθρά Θάλασσα, αυξάνοντας την προοπτική σημαντικής αύξησης των εντάσεων στην περιοχή.

Σύμφωνα με τα σχέδια, το Ηνωμένο Βασίλειο θα ενταχθεί με τις ΗΠΑ και πιθανώς με μια ακόμη ευρωπαϊκή χώρα, για να εξαπολύσει ένα κύμα πυραυλικών επιθέσεων εναντίον προσχεδιασμένων στόχων, είτε στη θάλασσα είτε στην ίδια την Υεμένη, όπου εδρεύουν οι μαχητές.

Πηγές του βρετανικού τύπου ανέφεραν ότι τα συντονισμένα πλήγματα θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν πολεμικά αεροσκάφη της RAF για πρώτη φορά ή εκτόξευση πυραύλων από το HMS Diamond, ένα αντιτορπιλικό Type 45 που κατέστρεψε επιτυχώς ένα drone των Χούτι με πύραυλο Sea Viper στην Ερυθρά Θάλασσα νωρίτερα αυτό το μήνα.

Οι Χούθι   παρέχουν ασφαλή διέλευση μόνο σε τάνκερ που μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο μέσω της Ερυθράς Θάλασσας στο κανάλι του Σουέζ, ενώ τα δυτικά πλοία μπορούν είτε να πλεύσουν 15.000 μίλια γύρω από την Αφρική, είτε να περάσουν μέσω της βόρειας Αρκτικής διαδρομής της Ρωσίας , είτε τα εμπρεύματά τους να διεκπεραιωθούν σιδηροδρομικώς μέσω Ρωσίας
Ο Πούτιν κερδίζει ξανά.

Όπως επισημαίνει Διεθνές έγκριτο ΜΜΕ, "ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει καταστήσει τα ύπουλα πια νερά της νότιας Ερυθράς Θάλασσας ζωτικής σημασίας παγκόσμιο εμπορικό διάδρομο για το πετρέλαιο, ειδικά τις εξαγωγές της Μόσχας."

"Παράλληλα η Ευρώπη , στηρίζεται όλο και περισσότερο σε φορτία από τη Μέση Ανατολή, ενώ από την πλευρά της η Μόσχα έχει ενισχύσει τις ροές προς την Ασία καθώς αναζητά διεξόδους για τις εξαγωγές της.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR