Armed Conflicts
Updated at:

Σειρά επιθέσεων Ισραήλ-ΗΠΑ κατά Ιρανικών στόχων- Η Τεχεράνη απαντά με δολοφονικό χτύπημα σε βάση των ΗΠΑ στο Ιράκ

Ο ακήρυχτος πόλεμος Ουάσιγκτον-Τεχεράνης συνεχίζεται στο Ιράκ, με τις δυνάμεις των ΗΠΑ να  πλήττουν δυνάμεις  της πολιτοφυλακής που υποστηρίζεται από το Ιράν μετά την επίθεση στην αεροπορική βάση τους στο Ιράκ.

Οι ΗΠΑ έπληξαν πολιτοφύλακες στο Ιράκ που στηρίζονται από την Τεχεράνη ως αντίποινα

"Οι δυνάμεις των ΗΠΑ πραγματοποίησαν επιδρομές τη Δευτέρα με στόχο πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν στο Ιράκ ως απάντηση σε επίθεση με drone που τραυμάτισε τρία μέλη των αμερικανικών δυνάμεων", αναφέρει Διεθνές ΜΜΕ, επισημαίνοντας: 

"Τα πλήγματα των ΗΠΑ κατευθύνθηκαν σε τρεις τοποθεσίες που χρησιμοποιούν η Κατάιμπ Χεζμπολάχ και οι συνδεδεμένες ομάδες, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν σε δήλωση.

«Αυτές οι επιθέσεις ακριβείας είναι απάντηση σε μια σειρά επιθέσεων εναντίον του προσωπικού των ΗΠΑ στο Ιράκ και τη Συρία από πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν, συμπεριλαμβανομένης μιας επίθεσης από την "Kataib Hezbollah" που συνδέεται με το Ιράν και τις συνδεδεμένες ομάδες στην αεροπορική βάση Erbil νωρίτερα σήμερα, και έχουν σκοπό να διαταράξουν και να υποβαθμίσουν τις δυνατότητες των ομάδων πολιτοφυλακής που ευθυγραμμίζονται με το Ιράν που είναι άμεσα υπεύθυνες».

Πονοκέφαλος για τις ΗΠΑ η  "Κατάιμπ Χεζμπολάχ"

Η εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας Αντριέν Γουάτσον είπε ότι η "Κατάιμπ Χεζμπολάχ", ως μέρος μιας ομάδας  μαχητών που υποστηρίζονται από το Ιράν, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση της Δευτέρας και ότι ένα από τα μέλη των αμερικανικών δυνάμεων τραυματίστηκε σοβαρά.

Οι δυνάμεις των ΗΠΑ και του συνασπισμού έχουν επιχειρήσει στην περιοχή ως μέρος της αποστολής για την αντιμετώπιση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία.

https://www.youtube.com/watch?v=CZyMVRGyp5Y

Αυτές οι δυνάμεις έχουν δεχθεί επανειλημμένες επιθέσεις από πληρεξούσιους που υποστηρίζονται από το Ιράν, με περίπου 100 επιθέσεις να γίνονται από τότε που το Ισραήλ ξεκίνησε την επίθεσή του για την εξάλειψη της μαχητικής οργάνωσης Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο στρατός των ΗΠΑ έχει πει ότι αναχαίτισε τις περισσότερες από αυτές τις επιθέσεις ή ότι απέτυχαν να πλήξουν τους στόχους τους, χωρίς να προκαλέσουν ζημιές. Ωστόσο άλλες επιθέσεις όπως αυτή της Δευτέρας, έχουν τραυματίσει στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ.

Προηγούμενα αντίποινα είχαν στοχεύσει την Κατάιμπ Χεζμπολάχ και άλλες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών επιδρομών τον Νοέμβριο.

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Συρία σκοτώνει υψηλόβαθμο Ιρανό Στρατηγό

Παράλληλα Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή τη Δευτέρα σε μια γειτονιά της Δαμασκού,προκάλεσε το θάνατο  υψηλόβαθμου Ιρανού Στρατηγού, ανέφεραν ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλείται μεγάλο Διεθνές ΜΜΕ. το οποίο αναφέρει:

"Ιρανοί αξιωματούχοι και συμμαχικές μαχητικές ομάδες στην περιοχή ορκίστηκαν εκδίκηση για τη δολοφονία, αλλά δεν εξαπέλυσαν αμέσως κανένα αντίποινο.

Η δολοφονία του Seyed Razi Mousavi, ενός μακροχρόνιου συμβούλου της ιρανικής παραστρατιωτικής Επαναστατικής Φρουράς στη Συρία, έρχεται εν μέσω συνεχιζόμενων φόβων για  διάχυση του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς .

Ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν στην Υεμένη, τον Λίβανο, τη Συρία και το Ιράκ εξαπέλυσαν επιθέσεις στο Ισραήλ και τους συμμάχους του για να υποστηρίξουν τη Χαμάς.

Οι συγκρούσεις κατά μήκος των συνόρων Λιβάνου-Ισραήλ μεταξύ Χεζμπολάχ και Ισραήλ εντείνονται, με καθημερινές ανταλλαγές πυραύλων, αεροπορικές επιδρομές και βομβαρδισμούς κατά μήκος των συνόρων."

CONTINUE READING

Η δράση φέρνει αντίδραση

Από τα παραπάνω αντιλαμβανόμαστε ότι η δράση φέρνει αντίδραση, με το σπιράλ της βίας να είναι ατελείωτο στη Μ.Ανατολή.

Εκτίμησή μας είναι πως εφόσον το Ισραήλ συνεχίσει να σκοτώνει με χειρουργικά χτυπήματα ανώτατους Στρατιωτικούς αξιωματούχους του Ιράν σε Συρία και Λίβανο, ο κίνδυνος διάχυσης του πολέμου της Γάζας στη Μ. Ανατολή θα είναι  πολύ πιθανός.

 

 

 

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR