Zvezda - ρωσικά drones βύθισαν 3 ουκρανικά σκάφη στον Δνείπερο
Armed Conflicts

Υγρός τάφος για 3 ομάδες Ουκρανών έγινε ο Δνείπερος-Ρωσικά drones βύθισαν 3 σκάφη όσο διέσχιζαν τον ποταμό (Βίντεο)

Ρώσοι χειριστές FPV drones των ρωσικών αερομεταφερόμενων δυνάμεων κατάφεραν να καταστρέψουν 3 μηχανοκίνητα σκάφη των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στον Δνείπερο.

CONTINUE READING

Τι Αναφέρει το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με πρόσφατη δημοσίευση της ρωσικής κρατικής Zvezda, κανάλι και σελίδα που διαχειρίζεται το ίδιο το ρωσικό υπουργείο άμυνας, οι ουκρανικές δυνάμεις προσπάθησαν να μεταφέρουν προσωπικό και όπλα στην αριστερή όχθη του ποταμού Δνείπερου, ωστόσο οι προσπάθειές τους εντοπίστηκαν από FPV drones του ρωσικού στρατού.

Όλα ξεκίνησα στην περιοχή της Χερσώνας, όταν ένας αλεξιπτωτιστής από τις αερομεταφερόμενες δυνάμεις του ρωσικού στρατού χρησιμοποιώντας ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα κατηγορίας FPV εντόπισε την κίνηση 3 μηχανοκίνητων σκαφών των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, σκάφη τα οποία προσπαθούν να διασχίσουν τον ποταμό Δνείπερο. Κάθε ένα από αυτά τα ουκρανικά σκάφη μετέφερε έως και 5 οπλισμένος Ουκρανούς στρατιώτες. 

Αφότου το ρωσικό drone ταυτοποίησε τους εχθρικούς στόχους αποφάσισε να επιτεθεί σε ένα από τα σκάφη, πλησιάζοντάς το προσεχτικά. Έπειτα με ακριβή υπολογισμό το έπληξε και κατ' επέκταση το σκάφος βυθίστηκε στον ποταμό Δνείπερο.

Έπειτα οι αερομεταφερόμενες δυνάμεις του ρωσικού στρατού εκτόξευσαν άλλα 2 FPV drones για να επιτεθούν στα 2 εναπομείναντα σκάφη του στρατού του Κιέβου. Και έτσι έγινε. Τα ρωσικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα χτύπησαν τους ουκρανικούς στόχους, βυθίζοντάς τα και ολοκληρώνοντας την αποστολή τους. Έπειτα το πλήρωμα των Ρώσων αλεξιπτωτιστών που χειρίζονταν τα drones άλλαξε θέση για να μην στοχευθεί από τον ουκρανικό στρατό.

Τους «Γαζώνουν» τα Ρωσικά FPV Drones

Εχθές η Zvezda του Κρεμλίνου είχε μεταδώσει μία παρόμοια είδηση από το πεδίο της μάχη, όταν Ρώσοι χειριστές FPV drones από τις αερομεταφερόμενες δυνάμεις της ρωσικής ομάδας στρατευμάτων ονόματι Δνείπερος κατέστρεψαν ημιφορτηγά που μετέφεραν ουκρανικό στρατιωτικό προσωπικό στην δεξιά όχθη του ποταμού Δνείπερου στην περιοχή της Χερσώνας. 

Το υλικό δείχνει πώς ο Ρώσος χειριστής κατεύθυνε το FPV drone του προς ένα από τα ουκρανικά ημιφορτηγά, την στιγμή που το όχημα ήταν γεμάτο με Ουκρανούς στρατιώτες στην καρότσα του.

CONTINUE READING

Το πρώτο ρωσικό drone κατέστρεψε ολοκληρωτικά το ουκρανικό ημιφορτηγό, ενώ ένα δεύτερο ρωσικό drone έπληξε με επιτυχία το άλλο ουκρανικό όχημα. Το τρίτο ουκρανικό όχημα, το οποίο ήταν και αυτό ένα ημιφορτηγό, προσπάθησε να κρυφθεί κάτω από ένα δέντρο κοντά σε ένα κτήριο, ωστόσο και αυτό χτυπήθηκε και ανατινάχθηκε από ένα ρωσικό UAV.

Όπως και στην προηγούμενη περίπτωση, οι χειριστές των ρωσικών UAV άλλαξαν ταχύτητα θέση μετά την ολοκλήρωση της αποστολής τους.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR