τούνελ της Χαμάς και νεκρός Ισραηλινός
Armed Conflicts
Updated at:

Αποτρόπαια Εγκλήματα! Η Χαμάς εκτέλεσε εν ψυχρώ 19χρονη Ισραηλινή φαντάρο λίγο πριν φτάσουν οι IDF στο Αλ Σίφα-Βρήκαν τούνελ 55 μέτρων κάτω από το νοσοκομείο

Το Ισραήλ αύξησε τις κατηγορίες του σχετικά με τα εγκλήματα της Χαμάς στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Λωρίδας της Γάζας εχθές, λέγοντας πως μία αιχμάλωτη Ισραηλινή στρατιωτίνα εκτελέστηκε στο νοσοκομείο Αλ Σίφα και δύο ξένοι όμηροι κρατούνταν εκεί. 

CONTINUE READING

Το νοσοκομείο Αλ Σίφα, ένα σημείο που αποτελούσε για μέρες καταφύγιο δεκάδων χιλιάδων προσφύγων πολέμου της Γάζας, εκκενώνεται από ασθενείς και προσωπικό από τότε που τα ισραηλινά στρατεύματα το πλησίασαν την περασμένη εβδομάδα για να ξετρυπώσουν μαχητές της Χαμάς και να καταστρέψουν τις υποδομές τους.

Το Ισραήλ αναζητά παράλληλα τους 240 ομήρους που απήγαγε η Χαμάς και μετέφερε στη Γάζα στις 7 Οκτωβρίου μετά από μία διασυνοριακή επίθεση τρόμου στο νότιο Ισραήλ.

Ένας από αυτούς τους ομήρους ήταν η 19χρονη φαντάρος Noa Marciano, το σώμα της οποίας βρέθηκε κοντά στο νοσοκομείο την περασμένη εβδομάδα. Η Χαμάς δήλωσε πως η Ισραηλινή σκοτώθηκε ως αποτέλεσμα μίας ισραηλινής αεροπορικής επίθεσης και δημοσίευσε ένα βίντεο που λέγεται πως έδειχνε το σώμα της. Στο υλικό η Noa φαίνονται να έχει ένα τραύμα στο κεφάλι.

Ο ισραηλινός στρατός είπε πως η ιατροδικαστική εξέταση κατέληξε στο πόρισμα πως η Noa δεν σκοτώθηκε από βομβαρδισμό των Ισραηλινών.

«Σύμφωνα με δεδομένα της υπηρεσίας πληροφοριών, η Noa αιχμαλωτίστηκε από τρομοκράτες της Χαμάς και κρατήθηκε εντός του νοσοκομείου Αλ Σίφα. Εκεί δολοφονήθηκε από έναν τρομοκράτη της Χαμάς» δήλωσε ο εκπρόσωπος των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων (IDF), υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι.

Ο Ισραηλινός δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, ωστόσο δήλωσε πως ένοπλοι της Χαμάς μετέφεραν στο νοσοκομείο και δύο ξένους ομήρους, έναν από το Νεπάλ και έναν από την Ταϊλάνδη, χωρίς όμως να τους κατονομάσει.

Να σημειώσουμε πως η Χαμάς δεν σχολίασε άμεσα τις δηλώσεις του Χαγκάρι, ωστόσο η παλαιστινιακή ισλαμική οργάνωση που κυβερνά τη Γάζα είχε δηλώσει στο παρελθόν πως μετέφερε κάποιους από τους ομήρους σε νοσοκομεία για να λάβουν ιατρική βοήθεια.

Τούνελ Μήκους 55 Μέτρων Κάτω Από το Αλ Σίφα

CONTINUE READING

Παράλληλα, την Κυριακή ο ισραηλινός στρατός δημοσίευσε ένα βίντεο που λέγεται ότι δείχνει ένα τούνελ μήκους 55 μέτρων κάτω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα. Φυσικά είναι δημιούργημα της Χαμάς, το οποίο σκάφτηκε σχεδόν 10 μέτρα κάτω από την υποδομή του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Γάζας.

Η Χαμάς πάντως έχει αρνηθεί ουκ ολίγες φορές που έχει δημιουργήσει τέτοιες υπόγειες σήραγγες κάτω από πολιτικές υποδομές όπως νοσοκομεία.

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR