έκρηξη σε αγωγό στην Συρία
Middle East
Updated at:

Κάνουν ότι θέλουν! Ομάδες υποστηριζόμενες από το Ιράν ανατίναξαν αγωγό αερίου σε περιοχή που ελέγχουν οι Κούρδοι στην Συρία

Ομάδες υποστηριζόμενες από το Ιράν ανατίναξαν έναν αγωγό φυσικού αερίου στην περιοχή της Συρίας που ελέγχεται από τους Κούρδους, βορειοανατολικά μίας αμερικανικής στρατιωτικής βάσης. Αυτό ανέφερε μία πηγή που ελέγχει την κατάσταση στην περιοχή, αναφέροντας πως η ανατίναξη του αγωγού έλαβε χώρα την Πέμπτη. 

Το συμβάν αποτελεί επιβεβαίωση πως πολλές ομάδες της περιοχής εκμεταλλεύονται τις εντάσεις που δημιουργούνται μεταξύ Ισραήλ, Χαμάς και Χεζμπολάχ για να προκαλέσουν επεισόδια σε διάφορες εγκαταστάσεις, κτήρια και υποδομές της Μέσης Ανατολής.

CONTINUE READING

Ανατίναξαν Αγωγό: Τι Ξέρουμε Μέχρι Στιγμής;

Πιο συγκεκριμένα ομάδες υποστηριζόμενες από το Ιράν «ανατίναξαν αγωγό φυσικού αερίου κοντά στην υποδομή φυσικού αερίου Conoco» δήλωσε το συριακό παρατηρητήριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο υπεύθυνος αυτής της υπηρεσίας ονόματι Rami Abdel Rahman δήλωσε πως η έκρηξη σημειώθηκε πολύ κοντά σε μία αμερικανική στρατιωτική βάση.

Οι συμμαχικές δυνάμεις ηγούμενες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες μπήκαν στην Συρία το 2014 για να πολεμήσουν το ISIS, έχουν εγκαθιδρύσει αρκετές βάσεις στην Συρία, συμπεριλαμβανομένης μίας στο πεδίο πετρελαίου Al-Omar, το μεγαλύτερο της χώρας. Βάση των Αμερικανών υπάρχει και στο πεδίο φυσικού αερίου Conoco, το οποίο βρίσκεται επίσης σε επικράτεια που ελέγχουν οι Κούρδοι.

Πάνω από το σημείο της έκρηξης ανυψώθηκαν φλόγες, ανέφερε η υπηρεσία με έδρα την Βρετανία, η οποία διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο πηγών εντός της Συρίας. Βέβαια προστίθεται πως δεν υπήρξαν απώλειες.

Την Τετάρτη, η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM) δήλωσε πως κατέρριψε δύο drones και προκάλεσε ζημιά σε ένα τρίτο στο Ιράκ μέσα σε διάστημα 24 ωρών, ενώ πρόσθεσε πως οι συμμαχικές δυνάμεις υπέστησαν «μικρούς τραυματισμούς» σε ένα σχετικό περιστατικό.

Οι Αμερικανοί δεν διευκρίνισαν ποιος εκτόξευσε αυτά τα drones, ωστόσο πρόσφατα ομάδες υποστηριζόμενες από το Ιράν είχαν απειλήσει να επιτεθούν αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράκ εξαιτίας της υποστήριξης της Ουάσιγκτον στο Ισραήλ στον πόλεμό του με την Χαμάς.

CONTINUE READING

Οι επιθέσεις στο Ιράκ και στην Συρία ήρθαν μετά την επίθεση σε ένα νοσοκομείο της Γάζας, η οποία άφησε πίσω της εκατοντάδες νεκρούς την Τρίτη. Η Χαμάς κατηγόρησε το Ισραήλ για το εν λόγω πλήγμα, ωστόσο η Ιερουσαλήμ ανέφερε πως μία άλλη ένοπλη ομάδα της Παλαιστίνης ήταν υπεύθυνη για αυτό.

Όπως και να έχει ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου προκάλεσε τεράστια οργή στην περιοχή, με χιλιάδες να βγαίνουν στους δρόμους αραβικών πρωτευουσών για να δείξουν την υποστήριξή τους προς τους Παλαιστίνιους.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR