Greek-Turkish Relations

Έλληνας ειδικός: Η παραπομπή Μενέντεζ αποτελεί ενέργεια μεταξύ Τουρκικού Λόμπυ και CIA-Οι Τούρκοι μας ετοιμάζουν ένα σχέδιο τύπου “Ναγκόρνο” στο Αιγαίο

Σύμφωνα με τον Έλληνα αναλυτή Άγγελο Χωριανόπουλο, περίπτωση του φιλέλληνα Γερουσιαστή είναι μια πράξη αλλαγής της υφιστάμενης κατάστασης μεταξύ ΗΠΑ-Τουρκίας.

“Η φυλάκιση του Γερουσιαστή Μενέντεζ αποτελεί συντονισμένη ενέργεια μεταξύ Τουρκικού και Καταριανου Λόμπυ καθώς και του στρατιωτικοβιομηχανικού συμπλέγματος των ΗΠΑ, για να έρθει η  Τουρκία πιο κοντά στα F-16V.

CONTINUE READING

Αυτό το οποίο βλέπουμε τώρα να εξελίσσεται εναντίον του Μενέντεζ είναι ακριβώς το πολιτικό σκέλος δράσης των τμημάτων της CIA που σχετίζονται με το βαθύ κράτος των ΗΠΑ (στρατιωτικοβιομηχανικό σύμπλεγμα + construction funds).

Ακριβώς ίδιο πλαίσιο κατηγοριών με την υπόθεση Τραμπ (φυτρώσανε μπάρες χρυσού στο σπίτι, όπλα και κρυφές δουλειές με Αίγυπτο).

Στο βιβλίο του Tim Weiner αναφέρεται πως η μεθοδολογία αυτή ξεκίνησε από το1960 σε περιπτώσεις που χανόντουσαν μακροχρόνιες χρηματοδοτήσεις/δίκτυο συνεργατών σε όρους management από το στρατιωτικοβιομηχανικό σύμπλεγμα.

Οι ΗΠΑ δεν διοικούνται από Δημοκρατικούς κι Ρεπουμπλικάνους. Πρέπει να το καταλάβουμε. Διοικούνται από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Το κάθε στέλεχος είναι ένα barcode σε αυτές τις διαδικασίες”, τόνισε ο ίδιος.

Ξεσηκώθηκαν οι Έλληνες των ΗΠΑ υπέρ του Γερουσιαστή που έλεγε τα πράγματα με το όνομα τους για την Τουρκία

Την ίδια περίοδο, τοπικές και εθνικές οργανώσεις, από πολλά μέρη των Ηνωμένων Πολιτειών, διοργανώνουν εκδήλωση συμπαράστασης στον φιλέλληνα γερουσιαστή, Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος δέχεται επίθεση από το εισαγγελικό κατεστημένο της Νέας Υόρκης.

Ο ίδιος εκφράζει συνεχώς την αθωότητά του για όλα όσα κατηγορείται, μετά τις κατηγορίες που το αποδόθηκαν για διαφθορά οι οποίες τον οδήγησαν μακριά από την προεδρία της πανίσχυρης Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας.

Το καθεστώς Ερντογάν με τις εταιρείες λόμπυ, σε συνεργασία με την κυβέρνηση Μπάιντεν και τις εταιρείες όπλων στις ΗΠΑ, βρίσκονται πίσω από την παραπομπή του Γερουσιαστή, ο οποίος ήταν ο μοναδικός έως τώρα, που ανέφερε τα πράγματα ως είχαν για την Τουρκία, και την επαμφοτερίζουσα στάση της, σε ΝΑΤΟ, ΕΕ, και ειδικά σε Ελλάδα και Αιγαίο.

Οι Τούρκοι εξυπηρετούν την συμμαχία σε πολλές περιπτώσεις  με υπερβάλλοντα ζήλο, για να γίνουν χρήσιμοι στις ΗΠΑ, στα όποια σχέδια τους.

Αν λέμε, αν τους ζητηθεί οτιδήποτε κατά της Ρωσίας και του Πούτιν, θα πράξουν όπως είχαν κάνει στο παρελθόν με τον Σαντάμ, και το παίξουν ουδέτεροι, προστατεύοντας τα δικά τους συμφέροντα.

Ρωσία και ΗΠΑ ερίζουν να γίνουν χρήσιμες στην Άγκυρα, παίζοντας ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι κυρίως για τον ελληνισμό που αντιμετωπίζει καθημερινά την τουρκική προκλητικότητα, είτε στρατιωτική, είτε υβριδική ( μετανάστες), για αυτό και οφείλουμε να πράξουμε ακριβώς ότι δεν έπραξαν οι φίλοι Αρμένιοι αλλιώς οι γείτονες μας ετοιμάζουν ένα “ Ναγκόρνο” στο Αιγαίο.     

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR