Russia

"Πυρηνικό μανιτάρι" πάνω από το Καζάν! Πανικόβλητοι οι κάτοικοι της Ρωσίας (βίντεο)

Κάτοικοι του Καζάν, της πρωτεύουσας της Δημοκρατίας του Ταταρστάν, είπαν ότι είδαν ένα σύννεφο σε σχήμα μανιταριού στον ουρανό το βράδυ της Τετάρτης που έμοιαζε με σχήμα μετά από μια πυρηνική έκρηξη.

Η τοπική εφημερίδα Vechernyaya Kazan αργότερα είπε ότι ήταν ένα σύννεφο "cumulonimbus" ή "αμόνι". Το cumulonimbus είναι ένα πυκνό, κατακόρυφο σύννεφο που περιέχει καταιγίδες, που σχηματίζεται από ζεστό, υγρό και ασταθή αέρα που ανεβαίνει και κυλά προς τα πάνω.

Αυτό κάνει την κορυφή του σύννεφου να ισοπεδωθεί και να επεκταθεί σε σχήμα άκμονα ή μανιταριού. Η NASA λέει ότι αυτός ο τύπος σύννεφων είναι πιο πιθανό να σχηματιστεί σε τροπικά γεωγραφικά πλάτη όλο το χρόνο και κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου σε μεγαλύτερα γεωγραφικά πλάτη.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti πήρε συνέντευξη από εκπρόσωπο του Υπουργείου Οικολογίας και Φυσικών Πόρων της Δημοκρατίας του Ταταρστάν, ο οποίος προσπάθησε να κατευνάσει τους φόβους των κατοίκων μετά τον εντοπισμό του σχηματισμού σε σχήμα μανιταριού στον ουρανό.

Το σύννεφο, το οποίο μοιάζει με ένα «πυρηνικό μανιτάρι», είναι ένας τύπος cumulonimbus, είπε ο εκπρόσωπος.

"Ο θερμός αέρας είναι ελαφρύτερος από τον κρύο αέρα. Η έξοδός του στα μεσαία στρώματα της ατμόσφαιρας μπορεί να φανεί με τη μορφή ενός σύννεφου μανιταριού. Αυτό το ατμοσφαιρικό φαινόμενο ονομάζεται αναστροφή ή σύννεφο άκμονα. Αυτός είναι ένας ειδικός τύπος cumulonimbus. Ανεβαίνει σε ύψος περίπου 12 έως 15 χιλιομέτρων και μετά αρχίζει να θολώνει», είπε ο εκπρόσωπος.

 

 

 

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR