S-200 (SA-5 Gammon)
Armed Conflicts

Πανικός στην Ρωσία: Η Ουκρανία χτύπησε ρωσική πόλη με γιγαντιαίο πύραυλο S-200 βάρους 8 τόνων-Τον τροποποίησε το Κίεβο! (Βίντεο)

Στις 28 Ιουλίου, η Ουκρανία εκτόξευσε δύο τροποποιημένους αντιαεροπορικούς πυραύλους S-200 (το ΝΑΤΟ τους αποκαλεί SA-5 Gammon) προς την νοτιοδυτική Ρωσία, υποδεικνύοντας μία πιθανή κλιμάκωση στις πυραυλικές επιθέσεις εντός ρωσικής επικράτειας.

Πρωτοφανές Χτύπημα

Ένας από αυτούς τους πυραύλους έπεσε και ανατινάχθηκε στο Ταγκανρόγκ, το οποίο βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας και λιγότερο από 160 χιλιόμετρα μακριά από την πρώτη γραμμή του μετώπου.

CONTINUE READING

Το ρωσικό υπουργείο άμυνας δήλωσε στο κανάλι του στο Telegram πως το Κίεβο «πραγματοποίησε μία τρομοκρατική επίθεση σε κατοικίες στο Ταγκανρόγκ (της περιοχής Ροστόφ) με πύραυλο επιφάνειας-αέρος S-200 τροποποιημένο σε έκδοση επιφάνειας-επιφάνειας».

Το υπουργείο πρόσθεσε πως τα συστήματα αεράμυνάς του ανίχνευσαν και αναχαίτισαν με επιτυχία τον πύραυλο που εκτόξευσε η Ουκρανία. Ωστόσο, τα συντρίμμια του όπλου έπεσαν στην πόλη Ταγκανρόγκ, προκαλώντας ζημιές σε αρκετά κτήρια.

Ο κυβερνήτης της ρωσικής περιφέρειας Ροστόφ, Βασίλι Γκολούμπεφ, ανέφερε στο κανάλι του στο Telegram πως το επίκεντρο της έκρηξης του πυραύλου ήταν οι εγκαταστάσεις του μουσείου τέχνης του Ταγκανρόγκ.

Ως αποτέλεσμα της έκρηξης, οι τοίχοι, τα γκαράζ και η σκεπή του κτηρίου καταστράφηκαν. Επιπρόσθετα, τα παράθυρα και τα μπαλκόνια μίας κοντινής τριώροφης πολυκατοικίας υπέστησαν ζημιές.

Ο Γκολούμπεφ πρόσθεσε πως τα συστήματα αεράμυνας αναχαίτισαν και έναν δεύτερο πύραυλο στην περιοχή Αζόφ. Ωστόσο, δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμη λεπτομέρειες σχετικές με αυτό το περιστατικό, οπότε δεν γνωρίζουμε τις συνέπειες της αναχαίτισής του.

Ως επακόλουθα από την ουκρανική επίθεση στην πόλη Ταγκανρόγκ, εικόνες και βίντεο δημοσιεύθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και παρουσιάζουν την έκταση του συμβάντος, το οποίο οδήγησε 9 άτομα στο νοσοκομείο, με ήπια έως σοβαρά τραύματα.

Ένα εντυπωσιακό βίντεο κατέγραψε την στιγμή που ο πύραυλος 8 τόνων έπεσε σε ένα οικοδομικό τετράγωνο της πόλης, προκαλώντας ζημιά σε μία καφετέρια και μία πολυκατοικία.

CONTINUE READING

Το περιστατικό σηματοδοτεί την πρώτη φορά που που το ρωσικό Ταγκανρόγκ αποτέλεσε στόχο του Κιέβου. Πριν την πρόσφατη επίθεση στο Ταγκανρόγκ, η Ουκρανία είχε εκτοξεύσει έναν πύραυλο S-200 στο Μπριάνσκ της Ρωσίας, περίπου 180 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα των δύο χωρών, πλήττοντας μία βιομηχανική περιοχή.

Ως εκδίκηση για το χτύπημα στο Ταγκανρόγκ, η Ρωσία εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση έναντι ενός πολυώροφου κτηρίου και κατά της υπηρεσίας ασφαλείας της Ουκρανίας στο Ντνίπρο στις 28 Ιουλίου, προκαλώντας τον τραυματισμό τουλάχιστον 5 ατόμων.

Τέλος, η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του υπουργείου εσωτερικών της Μόσχας, δήλωσε πως η χώρα έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει «σκληρές εκδικητικές ενέργειες» ως απάντηση στις πυραυλικές επιθέσεις στο Ταγκανρόγκ.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR