Ρώσος στρατιώτης
Armed Conflicts
Updated at:

Μακελειό στην Ζαπορίζια: Στάχτη έγινε ουκρανικό κομβόι Bradley στο Ορέχοβο-Ρώσος στρατιώτης εκτέλεσε 10 Ουκρανούς μόνος του! (Βίντεο)

Ένα κομβόι τεθωρακισμένων οχημάτων των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας καταστράφηκε κοντά στο Ορέχοβο.

 

Άλλη μία Ρωσική Επιτυχημένη Επίθεση

Οι μάχες στο μέτωπο της Ζαπορίζια αναζωπυρώθηκαν τις τελευταίες ημέρες. Πρόσφατα και σύμφωνα με την ρωσική υπηρεσία ενημέρωσης Avia-pro, ένα κομβόι αμερικανικών τεθωρακισμένων οχημάτων κάηκε κοντά στο Ορέχοβο. Πρόκεινταν για συγκεντρωμένες ομάδες οχημάτων μάχης πεζικού τύπου Bradley, οι οποίες επιχείρησαν να διασπάσουν την αμυντική γραμμή των ρωσικών στρατευμάτων, ωστόσο συνάντησαν ισχυρή αντίσταση από τον ρωσικό στρατό στον τομέα Ορεχόβσκι του μετώπου.

CONTINUE READING

Όπως αναφέρει η ρωσική σελίδα «εξαιτίας των ακριβών και ισχυρών πυρών του, ο ρωσικός στρατός κατάφερε να απωθήσει την προσπάθεια διάσπασης του ουκρανικού εξοπλισμού αμερικανικής παραγωγής. Ωστόσο, παρά τις πρόσφατες επιτυχίες, η κατάσταση στο μέτωπο παραμένει σταθερά κρίσιμη. Η μάχη συνεχίζει, ενώ και τα δύο στρατόπεδα ετοιμάζονται πιθανώς για νέες εχθροπραξίες».

Προηγουμένως, έγινε γνωστό πως οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν πυρομαχικά διασποράς στην κατεύθυνση της Ζαπορίζια, όπως και αμερικανικής προέλευσης τεθωρακισμένα οχήματα μάχης πεζικού τύπου M2 Bradley με επιπρόσθετα σετς θωράκισης. Τα δύο αυτά γεγονότα καταδεικνύουν πόσο σημαντικός είναι αυτός ο τομέας του μετώπου για την ουκρανική διοίκηση, ακόμη και μετά από δύο μήνες σοβαρών απωλειών στην περιοχή.

Ρώσος Στρατιώτης-Άσος «Καθάρισε» Ουκρανική Ομάδα

Σε άλλη είδηση τώρα, την οποία μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, ένας Ρώσος στρατιώτης ανακάλυψε και εξουδετέρωσε μόνος του περισσότερους από δέκα Ουκρανούς στρατιώτες σε μάχη κοντά στην προεξοχή Βρεμέβσκι. Αυτό αποκάλυψε ο αντισυνταγματάρχης Όλεγκ Τσεκόφ, επικεφαλής του κέντρου τύπου της ρωσικής ομάδας στρατευμάτων Βοστόκ.

«Ένας σκοπευτής μίας μηχανοκίνητης διμοιρίας ενός μηχανοκίνητου συντάγματος της ομάδας, ο στρατιώτης Artem Berezin, κατά την διάρκεια αντεπίθεσης των ουκρανικών δυνάμεων σε έναν από τους τομείς της κατεύθυνσης Ζαπορίζια, πραγματοποίησε αποστολή εμπλοκής εχθρικού προσωπικού με πυρά. Έτσι, κατά την διάρκεια μίας από τις επιθέσεις των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή της προεξοχής Βρεμέβσκι, ο Ρώσος στρατιώτης, όντα μέρος μίας μονάδας της αμυντικής γραμμής, κατάφερε μόνος του να ανιχνεύσει και να εξουδετερώσει πάνω από δέκα στρατιώτες» δήλωσε ο αξιωματικός.

CONTINUE READING

Ο ίδιος σημείωσε πως όλοι οι στρατιώτες της ομάδας επίδειξαν κουράγιο και ηρωισμό κατά την διάρκεια των μαχητικών τους αποστολών.

Ο Τσεκόφ πρόσθεσε πως εξαιτίας του επαγγελματισμού και της αποφασιστικότητας των στρατιωτών και ειδικά του στρατιώτη Berezin, η επίθεση του ουκρανικού στρατού απέτυχε και τα ρωσικά στρατεύματα συνέχισαν να διατηρούν τις θέσεις τους.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR