στρατιώτης
Armed Conflicts
Updated at:

Ρώσοι «κατέπνιξαν» προσπάθεια της Kraken να διεισδύσει στο Μπέλγκοροντ-«Μας έστειλαν στο θάνατό μας» καταγγέλλει ουκρανική ταξιαρχία! (Βίντεο)

Άρματα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα της ρωσικής περιοχής Μπέλγκοροντ, ωστόσο καταστράφηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις.

Παράλληλα, η 37η Ταξιαρχία των ενόπλων δυνάμεων του Κιέβου παραπονιέται για τις «αυτοκτονικές» διαταγές διοικητών της.

Νέα Προσπάθεια Διείσδυσης των Ρωσικών Συνόρων

CONTINUE READING

Στην τοποθεσία Novaya Tavolzhanka της ρωσικής περιοχής του Μπέλγκοροντ, έλαβε χώρα πριν λίγο μία σύγκρουση μεταξύ Ρώσων μαχητών και του ουκρανικού στρατού. Σύμφωνα με την πηγή που δημοσίευσε την πληροφορία, σημειώθηκε μία προσπάθεια ουκρανικών αρμάτων μάχης τύπου T-80BV να περάσουν τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα στο σημείο. Ρώσοι στρατιώτες τονίστηκε πως απώθησαν με επιτυχία την επιδρομή των Ουκρανών.

Οι πληροφορίες περιγράφουν πως οι Ουκρανοί στρατιώτες προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα με κύρια άρματα μάχης τύπου T-80BV, ωστόσο ο ρωσικός στρατός ήταν προετοιμασμένος και προϊδεασμένος από τις πρόσφατες ουκρανικές παραβιάσεις στην περιφέρεια του Μπέλγκοροντ. Σύμφωνα με την πηγή, τα άρματα μάχης των Ουκρανών εγκαταλείφθηκαν και καταστράφηκαν από χειροβομβίδες των Ρώσων στρατιωτών. Οι Ουκρανοί στρατιώτες τα άφησαν πίσω και έτρεξαν να σωθούν.

Η αναφορά προσθέτει πως πριν γίνει αυτό, ο ουκρανικός στρατός είχε ήδη κάνει μία προσπάθεια να διεισδύσει τα νότια περίχωρα του χωριού Novaya Tavolzhanka με τανκς. Βέβαια και αυτή η έφοδος είχε αποτύχει εξαιτίας της ρωσικής εμπλοκής. 

«Κατά την διάρκεια και αυτής της επίθεσης, τα ουκρανικά άρματα μάχης εξουδετερώθηκαν» τόνισε η ρωσική αναφορά. 

Μέχρι στιγμής, ο οικισμός βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ρωσικών στρατευμάτων, τα οποία τον φρουρούν ανελλιπώς μετά από τις πρόσφατες μάχες κοντά στο σημείο.

«Μας Έστειλαν να Πεθάνουμε» Λένε Ουκρανοί Στρατιώτες

Σε άλλη είδηση τώρα, στρατιώτες της ουκρανικής 37ης Ταξιαρχίας των ενόπλων δυνάμεων της χώρας παραπονέθηκαν πως η διοίκηση τους εξαπάτησε, στέλνοντάς τους στο Novodonetskoye, λέγοντάς τους πως «δεν είναι κανείς εκεί».

Ο ουκρανικός στρατός τους εξήγησε ότι τα ρωσικά στρατεύματα έχουν φύγει από εκεί και πως δεν έμεινε κανείς για να το καταλάβει. Όμως, στην πραγματικότητα υπήρχε ισχυρή ρωσική παρουσία στο σημείο.

Ως αποτέλεσμα, τα τεθωρακισμένα της ουκρανικής μονάδας δέχθηκαν σφοδρά πλήγματα, τα οποία οι Ουκρανοί λέγεται πως δεν ήταν προετοιμασμένοι να αποκρούσουν. Έτσι, η ταξιαρχία υπέστη σημαντικές απώλειες.

CONTINUE READING

«Οι δυνάμεις του ρωσικού στρατού ξεκίνησαν να μας επιτίθονται και έπρεπε να οπισθοχωρήσουμε: drones μας κατέγραφαν, μας χτυπούσαν ολμοβόλα, δεν είχαμε κάλυψη από την πλευρά μας, απλά μας πέταξαν εδώ, δεν ξέρω καν γιατί, τα πληρώματα των αρμάτων δεν ήταν καν προετοιμασμένα για μάχη, δεν μας είχαν προειδοποιήσει» δήλωσε ένας μαχητής.

«Μας έστειλαν στον θάνατό μας, ήξεραν τι θα συμβεί εδώ» παραπονέθηκε.

Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR