Βλαντιμίρ Πούτιν και Σολοβιόφ
Russia
Updated at:

Τους έκαναν ρεζίλι: Ρωσικό κρατικό κανάλι αποκαλύπτει τον πραγματικό χάρτη των Ηνωμένων Πολιτειών! Αμφισβητεί τα εδάφη της χώρας (Εικόνα)

Ο Ρώσος παρουσιαστής Βλαντίμιρ Σολοβιόφ ξεκίνησε μία επίθεση έναντι των Ηνωμένων Πολιτειών στην ρωσική κρατική τηλεόραση, δείχνοντας μία εικόνα ενός χάρτη που παρουσιάζει χωρισμένες τις ΗΠΑ, αμφισβητώντας σκόπιμα την νομιμότητα των εδαφικών κατακτήσεων του κράτους ανά τα χρόνια.

Ένα σύντομο βίντεο του Σολοβιόφ δημοσιεύθηκε την Πέμπτη στο Twitter από τον Αντόν Χερατσένκο, τον σύμβουλο του υπουργού εσωτερικών της Ουκρανίας.

«Ο Ρώσος προπαγανδιστής Σολοβιόφ μοιράζεται την ιδέα του περί χωρισμού των ΗΠΑ σε επιμέρους χώρες» έγραψε στο Twitter.

Ο χάρτης χωρίζεται σε τμήματα που ονομάζονται: Όρεγκον, Νέο Μεξικό, Λουιζιάνα και Τέξας. Το δεξί μέρος του χάρτη, το οποίο είναι χρωματισμένο σκούρο μπλε, γράφει «επικράτεια το 1783»

CONTINUE READING

Το Θέμα των Ουκρανικών Συνόρων

Ο Σολοβιόφ συχνά κατακρίνει την υποστήριξη της Δύσης στην Ουκρανία κατά την διάρκεια του εν εξελίξει πολέμου με την Ρωσία. Στο βίντεο, ο ίδιος φαίνεται να αμφισβητεί την αμερικανική υποστήριξη για την επαναφορά της ουκρανικής επικράτειας όπως εκτείνονταν το 1991. Αυτό το έκανε δείχνοντας στον χάρτη κάποιες εδαφικές κατακτήσεις που έκαναν οι ΗΠΑ τον 18ο αιώνα, υπαινίσσοντας τις ομοιότητες με τις ρωσικές φιλοδοξίες.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σε διάφορες προηγούμενες τοποθετήσεις του, έχει αρνηθεί την εθνική ταυτότητα της Ουκρανίας, όπως επίσης και την νομιμότητά της ως ξένο έθνος.

CONTINUE READING

Από την άλλη, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει δηλώσει πως τα ουκρανικά σύνορα πρέπει να αναγνωριστούν όπως τα ουκρανικά σύνορα μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991. Οι αυτοαποκαλούμενες δημοκρατίες του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ στην ανατολική περιοχή της Ουκρανίας που ονομάζεται Ντονμπάς, τις οποίες ο Πούτιν έχει προσαρτήσει επίσημα στην Ρωσική Ομοσπονδία από τον Σεπτέμβριο του 2022, ήταν μέρος της Ουκρανίας μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. Μαζί με αυτά συγκαταλέγεται και η Κριμαία, την οποία η Ρωσία προσάρτησε το 2014. Όλα αυτά τα εδάφη, τα οποία πλέον βρίσκονται υπό ρωσικό έλεγχο, θεωρούνται από την διεθνή κοινότητα ακόμη μέρος της Ουκρανίας, τουλάχιστον νομικά.

Το Κίεβο έχει συμφωνήσει σε ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την Ρωσία, μόνο εάν τα στρατεύματα της Μόσχας εγκαταλείψουν ολοκληρωτικά την επικράτεια της Ουκρανίας, όπως φυσικά την ορίζει η χώρα.

Κατά την διάρκεια μετάδοσης του ρωσικού κρατικού καναλιού Russia-1, ο Σολοβιόφ ανέφερε πως ο κύριος στόχος των Ηνωμένων Πολιτειών «δεν είναι μόνο να διασφαλιστεί η νίκη των Ουκρανών, αλλά να γίνουν τα σύνορα της χώρας όπως ήταν το 1991».

GALLERY

διαχωρισμένος χάρτης των ΗΠΑ σύμφωνα με τον Σολοβιόφ
Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR