γυναίκα sniper
Armed Conflicts
Updated at:

Ελεύθεροι σκοπευτές στον Δνείπερο έγιναν Ουκρανές αθλήτριες διάθλου λένε Ρώσοι snipers-Ομοβροντία πυρών της ουκρανικής «Καταιγίδας» την Ανάσταση! (Βίντεο)

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσίευση της ρωσικής SvPressa, αθλητές της ουκρανικής εθνικής ομάδας διάθλου συμμετάσχουν στις ένοπλες συρράξεις ως ελεύθεροι σκοπευτές. Αυτό έγινε γνωστό έπειτα από ρωσική παρεμβολή σε ουκρανικές επικοινωνίες, όπως ανέφερε ένας Ρώσος ελεύθερος σκοπευτής από την εθελοντική αερομεταφερόμενη ταξιαρχία εφόδου Sokol στην ρωσική υπηρεσία RIA Novosti.

Ο μαχητής με το ψευδώνυμο «Σταυρός» δήλωσε πως οι εχθρικοί στρατιώτες προσπαθούν συστηματικά να χτυπήσουν ρωσικές θέσεις στην δεξιά όχθη του Δνείπερου. Πρόσθεσε πως υπάρχουν και γυναίκες σκοπευτές στην εχθρική ομάδα.

CONTINUE READING

Η «ομάδα του διάθλου» εκτελεί το αποκαλούμενο «σαφάρι σόου». Ομάδες ελεύθερων σκοπευτών έρχονται με την υποστήριξη των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, οι οποίες τους ετοιμάζουν τις θέσεις τους, τα αποκαλούμενα «κρεβάτια» και έπειτα οι σκοπευτές πιάνουν δουλειά. 

Σύμφωνα με τον ρωσικό στρατό, οι Ουκρανοί χρησιμοποιούν πανίσχυρα όπλα μεγάλου βεληνεκούς, όπως ένα δυτικού στυλ σύστημα ελεύθερου σκοπευτή διαμετρήματος 12,7 χιλιοστών με καλό στόχαστρο και άλλο σύγχρονο εξοπλισμό.

Στην πραγματικότητα, η συμμετοχή γυναικών ελεύθερων σκοπευτών στις συρράξεις δεν είναι κάτι καινούργιο. Κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ο κόκκινος στρατός διέθετε μονάδες που αποτελούνταν εξ ολοκλήρου από γυναίκες σκοπευτές. 

Ανατολική Ομοβροντία των Ουκρανικών Bureviy

Παράλληλα, ένα βίντεο που κάνει τον γύρο το διαδικτύου δείχνει την οπτική γωνία από το εσωτερικό ενός βαρέος πολλαπλού εκτοξευτή πυραύλων τύπου Bureviy όσο το σύστημα εκτοξεύει μία ομοβροντία πυρών.

Ο σχολιασμούς του λογαριασμού που δημοσίευσε το βίντεο είναι «ο Χριστός ανασταίνεται μετά από κάθε εκτόξευση».

Προηγουμένως είχε δημοσιευτεί και ένα άλλο βίντεο που δείχνει τον εκτοξευτή Bureviy εν δράσει.

Με μία πρώτη ματιά, το σύστημα Bureviy αποτελεί μία απλή αναβαθμισμένη έκδοση του σοβιετικού συστήματος πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων Uragan, το οποίο μεταφέρθηκε στο νεότερο σασί τύπου T815-7. Ωστόσο, σύμφωνα με Ουκρανούς ειδικούς, το Bureviy επιδεικνύει θεμελιώδεις διαφορές.

CONTINUE READING

Ποια Είναι η «Καταιγίδα»;

To Bureviy (Καταιγίδα) αποτελεί ένα πρωτότυπο της εταιρείας Ukroboronprom, το οποίο έρχεται με ένα νέο ψηφιακό σύστημα ελέγχου πυρός ικανό να μεταδίδει δεδομένα στόχων. Το σύστημα, όπως προαναφέραμε, είναι τοποθετημένο στο σασί T815-7T3RC1 σχηματισμού 8x8 της εταιρείας Tatra. Επίσης, μπορεί να εκτοξεύσει τροποποιημένα βλήματα, τα οποία σύμφωνα με αναφορές μπορούν να φτάσουν μέγιστη απόσταση 65 χιλιομέτρων μακριά.

Μέχρι το 2016 το Κίεβο υπολογίζονταν πως διέθετε στο οπλοστάσιό του 70 πολλαπλούς εκτοξευτές Uragan της σοβιετικής εποχής, συμπεριλαμβανομένης και της νέας έκδοσης Bureviy.

GALLERY

Bureviy
Bureviy
Bureviy
Bureviy
Bureviy
Bureviy
Bureviy
Bureviy
Bureviy
Bureviy
Bureviy
Bureviy
Bureviy
Bureviy
Bureviy
Bureviy
Bureviy
Bureviy
Follow Pentapostagma on Google news Google News

POPULAR