Πνευματικά ωφέλιμα

Παναγία η Γοργοϋπήκοος: Μια θαυματουργή εικόνα στο κέντρο της Αθήνας

ΔΙΗΓΗΣΙΣ ΩΦΕΛΙΜΟΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΥ ΕΙΚΟΝΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΟΡΓΟΫΠΗΚΟΟΥ.

Αρχές του 20ου αιώνος, ο τσάρος της Ρωσίας Νικολάι Ρωμανώφ Β' και μετέπειτα άγιος μαρτυρήσας στην Οκτωβριανή επανάσταση, μεθ' όλης της οικογενείας του, παρήγγειλε σε κελί των Καυσοκαλυβίων του Αγίου Όρους να αγιογραφήσουν την εικόνα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου της οποίας η πρωτότυπη βρίσκεται στην Ι.Μ. Δοχειαρίου.Μαθαίνοντας ο αγιογράφος μοναχός το θάνατο της βασιλικής οικογενείας Ρωμανώφ, σταμάτησε την Αγιογράφηση, έχοντας ολοκληρώσει μόνο τα ενδύματα του Χριστού και της Παναγίας. Τα πρόσωπα και τα χέρια ε μ φ α ν ί σ τ η κ α ν θ α υ μ α τ ο υ ρ γ ι κ ώ ς το 1917.

Το 1924, εποχή σχίσματος και διωγμών στην Ελλαδική εκκλησία, ο ευλαβής αγιορείτης Ιερομόναχος π. Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος μεταφέρει την Ιερά εικόνα από το περιβόλι της Παναγίας στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης όπου βρίσκεται έως σήμερα.

Στις 20 Ιανουαρίου 2003 η ε ι κ ό ν α ά ρ χ ι σ ε ν α μ υ ρ ο β λ ύ ζ ε ι για διάστημα 20 ημερών!!

Η διεύθυνση της εκκλησίας είναι Αρχιεπ. Μακαρίου 70, Βύρωνας - Αθήνα.

Με τη χάρη του Θεού επί δεκαετίας ψάλλω στην παραπάνω ενορία και είμαι αυτόπτης μάρτυρας του παραπάνω θαυμαστού γεγονότος. Στην ενορία αυτή λειτουργεί πάνω από 10 χρόνια ο π. Φιλάρετος Ρωμανώφ, Ρώσος στην καταγωγή.

Το Άγιο Μύρο που ανάβλυζε από την Αγία Εικόνα, έκανε πολλά θαύματα σε ασθενείς και προσωπικά σε κάποιον γνωστό μου που εκείνη την εποχή, μετά από απόπειρα ληστείας στο κατάστημά του, τραυματίστηκε από αυτόματο όπλο και έμαθα ότι ήταν στο Κ.Α.Α. ( Κέντρο Αναπνευστικής Ανεπάρκειας) στο νοσοκομείο Σωτηρία. Τη στιγμή που τον σταύρωσε η μητέρα του με το Άγιο Μύρο, αποκαταστάθηκε η υγεία του, ενώ ο γιατρός του, που τον είχε "διαγράψει", του είπε κάτι συγκεκριμένο: "ΌΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΑΝΤΟΤΕ ΜΑ ΠΑΝΤΟΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΖΗΣΕΣ ΕΚ ΘΑΥΜΑΤΟΣ."

τηλέφωνο στη διάθεσή σας: 6972256217 (Κρίκος Δημήτριος)

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

0

Πτέραρχος Ιατρίδης στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ: Το F-35 δεν είναι μια οπλική πλατφόρμα που θα αποδώσει μόλις την αγοράσεις-Γιατί κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις Belharra

Γιατί λέει πως "εκπαιδεύουμε τους Τούρκους πιλότους στις τακτικές και τις μεθόδους αντίδρασής μας"-Ειδική ανάλυση για...