Πνευματικά ωφέλιμα

«Αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τη δοκιμασία που θα προηγηθεί της αναστάσεως του κόσμου…» (π. Σεραφείμ Ρόουζ)

Π. Σεραφείμ Ρόουζ

«Είναι ένας νόμος της πνευματικής ζωής ότι όπου υπάρχει Γολγοθάς – εάν είναι γνήσια δοκιμασία για τον Χριστό – θα υπάρξει ανάσταση.

Αυτή η ανάσταση εμφανίζεται καταρχήν στις ανθρώπινες καρδιές, και δεν πρέπει να εξετάζουμε τόσο πολύ ποια εξωτερική µορφή θα πάρει με τη θέληση του Θεού.
Όλα τα σημάδια δείχνουν το γεγονός ότι ζούμε στο τέλος του κόσμου, και
οποιαδήποτε εμφανής αποκατάσταση της Αγίας Ορθόδοξης Ρωσίας θα είναι βραχύβια.

Αλλά αυτό που πρέπει να επιδιώκουμε είναι η εσωτερική µας πνευματική ανάσταση και τα γεγονότα στη Ρωσία µάς δίνουν την ελπίδα ότι, σε αντίθεση με κάθε αποµίµηση και πλαστό Χριστιανισμό και Ορθοδοξία που αφθονεί σήμερα, εκεί θα υπάρξει µια ανάσταση αληθινού, δοκιµαζόµενου Χριστιανισμού, όχι µόνο στη Ρωσία, αλλά οπουδήποτε οι καρδιές δεν έχουν παγώσει εξ ολοκλήρου. Αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τη δοκιμασία που θα προηγηθεί της αναστάσεως…

Είμαστε στη Δύση έτοιμοι για αυτό; Γολγοθάς δεν σημαίνει τα τυχαία βάσανα που όλοι περνάμε στη διάρκεια αυτής της ζωής. Είναι κάτι απέραντο και βαθύ, το οποίο δεν µπορεί να ανακουφιστεί με το να πάρουμε µία ασπιρίνη ή με το να πάμε σε ένα κινηματογράφο. Είναι αυτό που η Ρωσία έχει περάσει από µέσα και προσπαθεί τώρα να το µεταδώσει σε µας.

Ας µην κωφεύουμε σε αυτό το µήνυµα. Με τις προσευχές όλων των Νέων
Μαρτύρων, µπορεί ο Θεός να µάς δώσει τη δύναμη να υποµείνουµε τις δοκιμασίες που έρχονται πάνω µας και να βρούμε σε αυτές την ανάσταση των ψυχών µας!».

από το βιβλίο: «Π. Σεραφείμ Ρόουζ – Η ζωή και τα έργα του» – τόμος Γ’, (Μυριόβιβλος, Α έκδοση).

simeiakairwn.wordpress.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ