pentapostagma-sprite
Πατριαρχεία

Ρωσική Εκκλησία: Αυτοί είναι πραγματικά Ορθόδοξοι-Ισόβια στους βιαστές

Οι Ορθόδοξοι πιστοί θα πρέπει να εξομολογούνται τακτικά και να λαμβάνουν την Θεία κοινωνία, καθώς και να ακολουθούν το δόγμα «πίσω από το εκκλησιαστικό φράχτη», για παράδειγμα, να μην παίρνουν δωροδοκίες ή να εξαπατούν επιχειρηματικούς εταίρους, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Λεγκούντα, πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος του Πατριαρχείου Μόσχας για τις Εκκλησιαστικές Σχέσεις με την Κοινωνία και τα ΜΜΕ.

"Τα κριτήρια για κάποιον που είναι Ορθόδοξος. Για μένα προσωπικά είναι: κάποιος να συμμετέχει στα μυστήρια της Εκκλησίας (μετάνοια, Ευχαριστία) και η πίστη του να είναι η βάση για τις ενέργειές του έξω από το εκκλησιαστικό πλάισιο. Με άλλα λόγια, να μην προσπαθεί να εξαπατήσει τους εταίρους του σε μια επιχείρηση, εάν είναι επιχειρηματίας, να μην λαμβάνει δωροδοκίες, εάν είναι αξιωματούχος, να μην υποστηρίζει τις αμβλώσεις, εάν είναι νομοθέτης, και ούτω καθεξής ", δήλωσε ο Legoyda σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι" Byt ".

Σημείωσε ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στη Ρωσία για τους οποίους η Ορθοδοξία είναι μέρος μιας πολιτιστικής ταυτότητας, όχι μιας θρησκευτικής, κάτι το οποίο, ωστόσο, κατά τη γνώμη του, «είναι φυσικό μετά από δεκαετίες της σοβιετικής εποχής».

Την ίδια στιγμή η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία μετά τη δολοφονία δύο κοριτσιών στην Περιφέρεια Γιαροσλάβλ, που ήταν θύματα βιασμού, πρότεινε την καταδίκη σε ισόβια κάθειρξη τέτοιων εγκληματιών.

"Νομίζω ότι οι βιαστές αυτού του είδους θα πρέπει να υποστούν ισόβια κάθειρξη, πρέπει να απομονωθούν από την κοινωνία, ώστε να μην μπορούν ποτέ να διαπράξουν τέτοια τερατώδη εγκλήματα στο μέλλον", δήλωσε ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων Μητροπολίτης Ιλαρίων. Ωστόσο, μίλησε κατά του ευνουχισμού βιαστών στη Ρωσία, όπως, για παράδειγμα στη Νιγηρία. "Δεν νομίζω ότι η Νιγηρία είναι μια χώρα από την οποία πρέπει να πάρουμε ένα παράδειγμα", δήλωσε ο μητροπολίτης απαντώντας στην σχετική ερώτηση. Εξήγησε ότι στην πολιτεία όπου θεσπίστηκε αυτός ο κανόνας ισχύει ο νόμος της Σαρία και υπάρχει πολύ υψηλό επίπεδο βίας.

Ο Μητροπολίτης Ιλαρίων υπενθύμισε ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν αντιτίθεται άνευ όρων στη θανατική ποινή, αφήνοντας αυτό το ζήτημα στη διακριτική ευχέρεια του κράτους. «Στην Παλαιά Διαθήκη, για παράδειγμα, υπήρχε η θανατική ποινή, και ακόμη και ο Ιησούς Χριστός δεν ζήτησε την κατάργηση της θανατικής ποινής, δεν ήταν καθόλου κοινωνικός μεταρρυθμιστής», είπε ο ιεράρχης. Ωστόσο, η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, σύμφωνα με τον ίδιο, χαιρετίζει την κατάργηση της θανατικής ποινής όπου είναι δυνατόν, διότι η εκτέλεση δεν μπορεί να είναι τρόπος διόρθωσης και δεν πρέπει να μετατραπεί σε εκδίκηση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news