Εκκλησία

Λαϊκό προσκύνημα χιλιάδων στον τάφο του Αγίου Παϊσίου! (φωτο)

paisios1

Πλήθος κόσμου κάθε ηλικίας και από κάθε γωνιά του κόσμου συρρέει καθημερινά στο ησυχαστήριο του Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή για να προσκυνήσει τον τάφο του Αγίου Παϊσίου.

Ο μέγιστος Αγιορείτης πατέρας πέρασε στο πάνθεον των αγίων στις 13 Ιανουαρίου του 2015 με απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου και οι πιστοί εκδηλώνουν καθημερινά την αγάπη και την πίστη τους στην αγιοσύνη του.

Το ThessToday βρέθηκε στην ιερά μονή όπου αναπαύεται ο Άγιος πατέρας και κατέγραψε την πρωτοφανή κοσμοσυρροή.

Δεκάδες λεωφορεία και Ι.Χ κατακλύζουν το τεράστιο πάρκινγκ . "Μόνο το Σάββατο πέρασαν περί τα 30 λεωφορεία. Περισσότερα από 4.000 υπολογίζεται να περάσουν σήμερα την πύλη της μονής..." ,μας λέει ο Αποστόλης, εθελοντής ο οποίος μαζί με άλλους φίλους της μονής, βοηθούν καθημερινά τις μοναχές ,στην εξυπηρέτηση των χιλιάδων πιστών.

Όπως μας είπαν οι μοναχές ,"πάντα είχαμε αρκετούς προσκυνητές , αλλά αυτό που γίνεται τις τελευταίες ημέρες είναι πραγματικά μοναδικό".

Στο διάστημα που παραμείναμε στο μοναστήρι είδαμε λεωφορεία από Γρεβενά, Κατερίνη, Δράμα , Καβάλα, ακόμα και από Αθήνα. Οι εκδρομείς με κατάνυξη και οπλισμένοι με μεγάλη υπομονή και πίστη έφταναν και γονάτιζαν μπροστά στον τάφο του Αγίου και έπαιρναν το δρόμο της επιστροφής.

Το μοναστήρι είναι ανοιχτό για τους πιστούς κάθε Τρίτη Πέμπτη και Σαββατοκύριακο από τις 11.00 έως τη μία το μεσημέρι και το απόγευμα 16.00 -18.00.

paisios2paisios3paisios4paisios5paisios-1paisios_kosmos-1

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ